Internet Explorer 11 Liderliğini Korudu

Internet Explorer Liderliğini Sürdürüyor

Yeni Windows işletim sistemlerinin varsayılan internet tarayıcısı olmasıyla büyük bir avantaja sahip olan Internet Explorer 11 bu ay da liderliğini korudu.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft tarafından geliştirilen Internet Explorer zaman zaman eleştirilen ve bazı konularda Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi güçlü rakiplerinin gerisinde kalan bir internet tarayıcısı olsa da, Windows’un varsayılan internet tarayıcısı olmasıyla rakiplerine karşı üstünlük sağlamaya devam ediyor. Üstelik yayınlanan yeni istatistiklere bakılacak olursa yeni işletim sistemlerinde kullanıcılara sunulan Internet Explorer 11, pazar payını her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

Internet_Explorer

Pazar araştırma şirketi Net Applications tarafından yeni rapora göre, geçtiğimiz ay sahip olduğu yüzde 24.05’lik pazar payını Kasım ayında yüzde 25.45’yükseltmeyi başaran Internet Explorer 11, bu ay rakiplerini geride bırakarak liderliğini korudu. Eski işletim sistemlerinin yavaş yavaş kullanımdan kalkmasıyla düşüşe geçen Internet Explorer 8 ise yakın zamana kadar lideri olduğu listede bu ay ikinci sırada yer aldı. Yüzde 11.25 pazar payına sahip olan Google Chrome listenin üçüncü sırasında yer alırken, rakiplerinin gerisinde kalan Firefox 32, yüzde 5.99’luk pazar payıyla dördüncü sırada kaldı.

Razer Nabu Sonunda Satışa Sunuluyor