İnternet bağlantı kesintisi neden gerçekleşiyor: Buna çok şaşıracaksınız

internet 2

İnternet bağlantı kesintisi zaman zaman yaşanabiliyor. Bu tür kesintiler çoğunlukla sonucu kaynaklı diyebiliriz. Ancak son dönemlerde yaşanan kesintiler tuhaf olaylara dayanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Amazon, Spotify, Reddit ve BBC gibi birçok platforma internet üzerinden erişmek neredeyse imkansız hale gelmişti. Bu durum karşısında ne yapacağını şaşıran internet sağlayıcıları ne yazık ki sorunun kaynağını araştırmakta geç kaldılar.

Bulut bilişim sağlayıcıları kullanıcılara yeteri düzeyde hizmet sunamayınca ağır eleştiriler almıştı. Bunun üzerine çeşitli koruyucu önlemler geliştirildi. Sıkı güvenlik duvarları ve üst düzey siber güvenlik önlemleri ne yazık ki son yaşanan aksaklığı gideremedi. Sadece bir kullanıcının yaptığı hata tüm internet ağının çökmesine neden oldu.

İnternet bağlantı kesintisi tuhaf olaylardan kaynaklanabiliyor

Yaşanan gelişmeler ile birlikte bulut bilişim sağlayıcıları çeşitli araştırmalar yaptı. Neden böyle bir problemin ortaya çıktığı araştırılırken ilginç bir detay ile karşılaştılar. Buna göre sadece bir kullanıcının yaptığı hata Amazon gibi şirketlerin internet hizmeti almasını engellemişti.

İnternet bağlantı kesintisi

Bir kullanıcı kendi bulut bilişim ayarlarından küçük bir değişiklik yaptı. Bu değişiklik sonucunda uyuyan yazılım hatası devreye girmiş oldu. Böylece diğer birçok şirketin etkileşimi neredeyse sıfıra kadar indi. Durum böyle olunca Spotify ve Twitch gibi birçok platform internet hizmetinden mahrum kaldı.

Starlink uçaklarda internet hizmeti vermek için önemli bir adım attı

Bulut bilişim hizmetleri veren ekip hızlı bir şekilde konuyu çözüme kavuşturdu. Yazılım hatası giderildikten sonra herkesin yeniden internete erişimi sağlandı. Böylece çok kısa bir süre içerisinde problem giderilmiş oldu. İnternet ağlarının problem çıkarması ise Starlink gibi girişimleri güçlendirecektir.