Kuzey Kore İnternet Kesintisi İçin ABD’yi Suçluyor

Kuzey Kore internet

Sony’nin hacklenmesinden Kuzey Kore’yi sorumlu tutan ABD’nin sert açıklamaları sonrası ülkedeki internetin kesilmesi iki ülke arasındaki gerginliği arttırdı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u kötü gösteren The Interview filmi nedeniyle Sony’nin hacklenmesiyle başlayan süreç, küresel bir krize dönüşmenin eşiğine geldi. Sony çalışanlarının kişisel bilgilerinin ve yazışmalarının internete sızdırılmasıyla sonuçlanan siber saldırıların arkasındaki isimleri araştıran Amerikan güvenlik birimi FBI, geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamayla Guardians of Peace adlı hacker grubu tarafından üstlenilen bu saldırıların arkasında Kuzey Kore yönetiminin olduğunu açıklamıştı.

Kuzey_Kore

FBI tarafından varılan bu karar birçok uzman tarafından aceleye getirilmiş bir araştırmanın sonucu olarak değerlendirilmiş olsa da, konu hakkında açıklamalarda bulunan ABD başkanı Barrack Obama da Kuzey Kore‘yi bu saldırılardan sorumlu tuttu ve bu saldırıların cevapsız kalmayacağını söyledi. Tüm bu açıklamalardan sadece birkaç gün sonra Kuzey Kore’de internet kesintisi meydana geldiğinde, akıla ilk gelen sonuç ABD’nin karşı bir atakta bulunduğu yönünde oldu.

Yaşanan bu kesinti sonrası açıklamalarda bulunan ABD hükümeti olayla bir ilgisi olmadığını vurgulamış olsa da, bugün Kuzey Kore cephesinden gelen açıklamayla yaşanan bu kesintiden ABD’nin sorumlu olduğu iddia edildi. Ülkedeki internet ve 3G mobil servislerini etkileyen ve hala tam olarak çözülemeyen bu kesintinin arkasında ABD yönetiminin bulunduğu yönünde bir kanıt ortaya konulmamış olsa da, The Interview filmiyle alevlenen bu gergin süreç bir süre daha yatışmayacak gibi görünüyor.

Facebook Yeni Bir Davanın Eşiğinde