Redmi 9 Android 11 güncellemesi almaya başladı

redmi 9 2

Redmi 9, dünya çapında en çok satan akıllı telefonlardan biri olarak raflardaki yerini alıyor. Akıllı telefon, Android 10 tabanlı MIUI 11 ile çıkış yaptı. Cihaz geçen yıl MIUI 12’ye güncellendi ancak henüz MIUI 12.5 güncellemesini almadı. Bundan önce, Xiaomi geçen ayın başlarında Çin’de Android 11 güncellemesini yayınlamaya başladı. Şimdi, bu güncelleme yavaş yavaş tüm dünyadaki cihazlar için gelmeye başladı.

Redmi 9 için Android 11 güncellemesi ilk olarak Haziran ayının başında Çin versiyonu için yayına girdi . Geçen hafta, Xiaomi ‘Global’ varyantı için yapıyı yayınladı. Bugün, güncelleme ‘AEA’ varyantına yayılmaya bile başladı.

redmi 9 2 1

Global ve EEA sürümleri için Redmi 9 Android 11 güncellemesi, sırasıyla V12.0.1.0.RJCMIXM ve V12.0.1.0.RJCEUXM yapı numaralarıyla geliyor. Bu yazılım derlemeleri gruplar halinde kullanıma sunuluyor ve önümüzdeki günlerde tüm birimlere ulaşmış olacak. Şirket kısa sürede tüm cihazlara ulaşmayı hedefliyor.

Benzer şekilde, kalan bölgesel yerlerin ve benzer varyantlarının da çok yakında Android 11 güncellemesini almaya başlayacak . Ayrıca bu akıllı telefonun Hindistan’da Redmi 9 Prime olarak bilindiğini de belirtmekte fayda var . Bu cihaz aynı zamanda geçen yılın Android güncellemesini de alacak.

Cihazın güncelleme alması ile beraber cihaz performansının düşmesine başlamasına karşın iyileştirmeler görülecek. Özellikle arka planda çalışan uygulamaların kendiliğinden kapanması tekrar açıldığında yanıt alınamaması gibi sorunlar da bu şekilde çözülmüş olacak. Şimdiden güncellemeyi alan kullanıcıların olduğunu ve çok memnun olduklarını söyleyelim.

Intel ve Apple 3nm çip teknolojisini kullanacak