Intel İşlemcilerin Ötesine Geçmeyi Amaçlıyor

Intel 2014 Yılı İçin Belirlediği Hedeflerine Ulaşamadı

İşlemci alanında rakiplerinin gerisinde kalmaya başlayan Intel’in işlemci pazarının ötesine geçmek istediği ve giyilebilir cihazlara yöneleceği belirtiliyor.

Bilgisayarların teknoloji dünyasının zirvesindeki yerini son yıllarda akıllı telefonlar ve tabletlere kaybetmesiyle hızla değişen teknoloji pazarında eski etkinliğin kaybeden firmalardan biri de Amerikalı işlemci üreticisi Intel oldu. Bilgisayarlarda yakaladığı başarıyı akıllı telefon ve tabletlerde tekrarlayamayan ve bu alanda Qualcomm’un gerisinde kalan Intel, geçtiğimiz yıllardaki başarısını bir kez daha elde edebilmek adına işlemci pazarının dışına çıkmaya hazırlanıyor.

intel_DG

İşlemci dışında yöneleceği pazar olarak son yılların en hızla yükselen alanı olan giyilebilir cihazları seçen Intel, bu alanda faaliyet gösteren yeni firmaları bünyesine katmaya devam ediyor. Kendi giyilebilir cihazını üretmek yerine bu alanda faaliyet gösteren bu firmalara donanım sağlamayı tercih eden işlemci üreticisi, son olarak akıllı saat üreticisi Fossil‘i satın almıştı. Fossil ve Intel ortaklığının ilk ürünleri için çalışmalar henüz başlamış olsa da, şık tasarımlarıyla tanınan Fossil’in Intel’den aldığı destek sayesinde önümüzdeki yıllarda akıllı saat alanında oldukça etkili olması bekleniyor.

Destiny En Çok Ön Sipariş Alan Orijinal Oyun Oldu