Basis Peak Akıllı Saat Intel Tarafından Tanıtıldı

Basis Peak Akıllı Saat Intel Tarafından Tanıtıldı

Intel’in geçtiğimiz aylarda bünyesine kattığı Basis tarafından geliştirilen Basis Peak akıllı saat, Intel Developer Forum’da resmi olarak tanıtıldı.

Son yıllarda liderlik koltuğunu Qualcomm’a kaptırdığı işlemci pazarının ötesine geçmek istediği bir süredir konuşulan Amerikalı işlemci üreticisi Intel, aradığı çözümü akıllı saatlerde bulmuş gibi görünüyor. Akıllı saat üreticisi Basis‘i bir süre önce bünyesine kattıktan sonra geçtiğimiz günlerde de saat tasarımcısı Fossil’i satın alan Intel, akıllı saat alanındaki çalışmalarının ürünlerini kullanıcılarla paylaşmaya artık hazır görünüyor.

Basis_Peak

Geçtiğimiz aylarda satın aldığı Basis‘le birlikte kendi akıllı saati üzerinde çalıştığı bir süredir bilinen Amerikalı teknoloji üreticisi, bu hafta düzenlenen Intel Developer Forum kapsamında ilk akıllı saati Basis Peak‘i resmi olarak tanıttı. Intel’e katılmadan önce de akıllı saat üreten Basis’in ikinci nesil akıllı saati olan Basis Peak, Intel tarafından sağlanan donanımsal destek sayesinde öncülünden çok daha ince ve hafif olacak gibi görünüyor. Üstelik Peak’in daha iyi bir ekran kalitesi ve daha uzun batarya ömrü sunacağı belirtiliyor.

Bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek olan Basis Peak‘in donanımsal özelliklerden ziyade tasarıma önem veren bir akıllı saat olacağı ve özellikle bayan kullanıcılara hitap edeceği belirtiliyor. Son dönemde hızla artan Android Wear cihazların yanı sıra Apple Watch’un da eklenmesiyle daha da zorlu bir pazar haline gelen akıllı saat pazarında Intel‘in ilk ürünüyle etkili olması beklenmese de, Fossil’in de katkısıyla üretilecek bir sonraki cihazın iddialı bir akıllı saat olması bekleniyor.

Samsung Galaxy S5 Active Avrupa’ya Geliyor