Lenovo ve Dell Kablosuz Şarj Üzerinde Çalışıyor

Lenovo ve Dell Kablosuz Şarj Üzerinde Çalışıyor

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Intel’den sonra Dell ve Lenovo’nun da kablosuz şarj üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

ABD menşeli işlemci üreticisi Intel, birkaç yıl içinde bilgisayarlardan kabloları tamamıyla kaldırma yönündeki planlarını geçtiğimiz günlerde açıklamış ve kablosuz şarj teknolojisinin yaygınlaşmasını bir kez daha teknoloji dünyasının gündemine taşımıştı. Ancak konuyla ilgili ortaya çıkan son haberler gösteriyor ki Intel bu alanda ilerlemeyi amaçlayan tek büyük firma değil.

Lenovo ve Dell

Kablosuz şarj edilebilen elektornik cihazlar şu ana kadar akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar ve elektrikli diş fırçaları gibi ufak boyutlu cihazlarla sınırlı kalsa da, bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. 50 watta kadar ihtiyaç duyan cihazların da Alliance of Wireless Power tarafından listeye eklenmesi, çok yakında laptop ve tablet gibi daha büyük cihazların da bu yöntemi kullanarak şarj edilebileceğini gösterdi. Şubat ayında Alliance of Wireless Power’a katılan Dell‘in ve geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla bu alanda çalışamlara başladığını duyuran Lenovo‘nun kablosuz şarj edilebilen laptoplar ve tabletler üreten ilk firmalar olması bekleniyor.

Samsung ve Pebble Akıllı Saat Pazarını Ele Geçirdi