Toshiba’dan Giyilebilir Cihazlar İçin İşlemci

Toshiba işlemci DG

Toshiba, giyilebilir cihazlara yönelik olarak geliştirdiği yeni işlemcisini resmi olarak tanıttı.

Son dönemde teknoloji dünyasında adından en sık söz ettiren alanların başında giyilebilir teknolojiler yer alıyor. Birçok teknoloji devi yükselişte olan bu alana girmek için kendi giyilebilir cihazlarını üretmekle uğraşırken, işlemci yapımcıları da bu cihazlarda kendi ürünlerine yer verilmesi için elinden geleni yapmakla meşgul. Giyilebilir cihazlar için işlemci üreten firmaların başında gelen Intel’in yeni işlemcisi Edison’la sıkıntı yaşadığı bu günlerde, Toshiba kendi işlemcisini gün yüzüne çıkardı.

Toshiba_işlemci_DG

Toshiba tarafından resmi olarak tanıtılan TZ1001MBG, giyilebilir cihazlara yönelik olarak geliştirilmiş. Intel ve Qualcomm’un işlemcileri için oldukça akılda kalıcı isimler tercih ettikleri göz önüne alınacak olursa, TZ1001MBG ismi pek alışıldık durmuyor ama bu tür işlemcilerin kullanıcılardan ziyade üreticilere pazarlanmak istendiği için isme pek önem verilmemiş olabilir.

Toshiba TZ1001MBG’nin piyasaya sürüldüğü günden itibaren akıllı saatlerde, bilekliklerde ve daha birçok giyilebilir cihazda yer alması bekleniyor. Ancak Toshiba’nın yeni işlemcisi için seri üretime Eylül ayında başlayacağını açıklaması, yakın zamanda bu işlemciyle çalışan bir cihazı göremeyeceğimizi gösteriyor.

Samsung ve Apple Kavgası Google’a Sıçradı