Intel 2014 Yılı İçin Belirlediği Hedeflerine Ulaşamadı

Intel 2014 Yılı İçin Belirlediği Hedeflerine Ulaşamadı

Bu yılın başında yaptığı açıklamayla 40 milyon tablet işlemcisi satmayı amaçladığını duyuran Intel, bu hedefine ulaşamayacak gibi görünüyor.

Son dönemde hızla yükselen tablet pazarı için büyük planları olan Amerikalı işlemci üreticisi Intel, bu pazarda ulaşmak istediği nokta hakkında bu yılın başında açıklamalarda bulunmuş ve 2014 yılı içerisinde 40 milyon adet tablet işlemcisi satmayı amaçladığını açıklamıştı. Intel‘ın bu iddialı açıklaması firmanın tablet pazarına güvenini gözler önüne sermiş olsa da, ortaya çıkan son detaylar firmanın bu amacına ulaşamayacağını gösteriyor.

intel_DG

Intel’e yakınlığıyla bilinen üretici firmalardan gelen yeni bilgilere göre Amerikalı işlemci üreticisi, 2014 yılında 40 milyon tablet işlemcisi satma yönündeki hedefine ulaşamayacak. Firmanın bu hedefine ulaşmada başarısız olmasının en önemli nedeni olarak ise Cherry Trail işlemcilerin çıkışının ertelenmiş olması gösteriliyor. Tablet satışlarını önemli ölçüde arttırması beklenen Cherry Trail‘in bu yılın Kasım ayında piyasaya sürülmesi planlanmış olsa da, işlemcinin çıkış tarihi 2015 yılına ertelendi.

Samsung 5. Akıllı Saatini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor