IDF 2014: 14nm Atom İşlemci İle Tanışın

intel

14 nm mimarili yeni Atom işlemcisi CherryTrail, Intel’e tablet pazarında ciddi bir ivme kazandıracak.

Intel’in bu yılki hedefi toplam 40 milyon adet tablet satmak. Bunun için de 200 farklı tasarım oluşturmuş durumda. Ayrıca  99 Dolardan 499 Dolar’a kadar olan bir fiyat aralığı ile herkese hitap etmek istiyor.  Her türlü önlemi alan Intel, kendisini Tablet savaşına hazır görüyor. Piyasada olan Atom Z3745 işlemcisi mobil alanda piyasayı kasıp kavuran üst seviye Snapdragon 800 işlemcisinden %36 daha performanslı. Orta segmentte ise Z3735D işlemcisi ile direkt Mediatek işlemcisini hedef alıyor.

intel

Peki gelecekte ne olacak. Yeni nesil Atom jenerasyonu olan CherryTrail, 14 nm mimarisi ile grafik performansında Intel’e üstünlük sağlayacak. Öyle ki burada kullanılan grafik yongasının performansı bir önceki nesile göre iki kat artacak.

Giriş seviyesinde ise Sofia işlemcisi kullanılacak.  Daha çok akıllı telefonlarda kullanılacak olan bu işlemciyle 2015’in ilk yarısında tanışacağız. Bu yıl Tablet’lerin %18’i LTE teknolojisine sahip olacak. 2018 yılına geldiğimizde ise Tablet’lerin %26’sı bu teknolojiye geçmiş olacak.

Counter-Strike: Global Offensive Linux’a Taşınıyor