Instagram’ı Sattığına Bin Pişman

ıns1

Instagram’ın kurucusu Kevin Systrom bu aralar yaşadığı pişmanlığı konuşuyor. 2012 yılında kurduğu Instagram’ı 1 milyar dolara Facebook’a satan Systrom, bugün bu hatayı yapmamış olsaydı Instagram’ı, 15 milyar dolara satabilirdi.

Instagram’ı satmakta gerçekten çok acele ettiği söylenen Systrom’a, eleştiriler fazlasıyla ders olmuş. Çünkü ABD içerisinde 30 milyon kullanıcıya sahip olan SnapChat uygulamasını da Facebook yaklaşık olarak 3 milyar dolara Systrom’dan satın almak istemiş. Ancak bu sefer bu teklife sıcak bakılmamış. Facebook firması tüm popüler sosyal uygulamaları bünyesinde toplama derdinde. Bunu yapmak içinde hayli paralar saçıyor. Ancak kat be kat üstünde kazanıyor. Daha düne kadar Instagram para kazanılmayan bir sosyal ağ idi. Ama şimdi reklam gelirleri 1 milyar doları aştı. Facebook firmasının reklam gelirlerinden söz etmeye gerek bile yok. Piyasada lider.

ıns

Systrom, Instagram’ın bugünkü günlerini görerek, sattığı güne bin pişman oluyor. Her ay 150 milyon aktif kullanıcı Instagram’da fotoğraf paylaşıyor. Bu çok büyük bir rakam. Twitter 236 milyon kullanıcıya sahip ve piyasa değeri 30 milyar dolar. Instagram twitter sosyal ağının yarısı kadar kullanıcıya sahip olduğundan onun değerinin de 15 milyar dolar olduğunu söylemek gerekir. Kısa zaman içerisinde değerinin bu derece artması, 1 milyar dolara satışını yapan Systrom için üzüntüleri haklı kılıyor.