Jolla İşletim Sisteminde Harita Sorunu Çözüldü

jollaa

Akıllı telefon piyasasına yeni bir işletim sistemi geldi. Jolla’nın işletim sistemi Sailfish, Android, İOS ve Windows Phone gibi işletim sistemleri arasından sıyrılabilecek mi bilinmez. Ama bu işletim sistemi, Android uygulamalarını, bunun yanında Nokia firmasının uygulamalarını da çalıştırıyor.

Finlandiya merkezli Jolla firması, yeni bir rüzgar yaratmaya çalışıyor. Ama başarılı olacak mı bilinmez. Geçenlerde android uygulamalarını çalıştırabilecek bir işletim sistemi çıkışıyla tanıtımı yapılmıştı. WhatsApp, We Chat gibi popüler uygulamaları çalıştırabilecek olan Jolla’nın, Android uygulamalarına Google Play’den ulaşılabileceği açıklandı. Bugün firmadan yapılan açıklamayla haritalar konusunda da Jolla’nın sorunlarının çözüldüğü bildirildi. Nokia ile yapılan anlaşma gereğince Jolla, Nokia Here harita verilerinden yararlanabilecek. Çok hızlı gelişmeye başlayan Jolla’nın tercih edilebilir olduğu açık. Android uygulamalarını çalıştırabilmesinden dolayı söylüyorum. Jolla’yı öne çıkaracak durum ise güvenliği ve hızı olabilir. Bunun yanında enerji tasarrufu konusunda ne kadar iyi olduğu. Bunlara dair bilgiler net değil. Ama isabetli ve kaliteli veriler alınırsa bu hususlarda hızlı bir yükseliş yakalayabilir.

jollaa

Jolla işletim sistemine sahip telefon kullanacak kimseler için uygulama bulma zorluğu da olmayacak. Çünkü firma Yandex Android mağazasını işletim sisteminde sunuyor. Bu demek oluyor ki 85 bin uygulama bir tıkla önünüzde…