Instagram, yaşınızı doğrulayabilen bir AI yüz tarama aracını test ediyor

Instagram sohbetlerde alışveriş yapılabilecek!

Instagram, yeni yaş doğrulama yöntemlerini test ediyor. Bu yöntemler arasında takipçilerden yaşınız için kefil olmalarını istemek ve hatta bir video selfie aracılığıyla yaşınızı tahmin edebilen AI kullanmak da var. İşte detaylar.

Yenilikler kullanıcıların en az 13 yaşında olmasını sağlamak ve “gençlerin ve yetişkinlerin kendi yaş grupları için doğru deneyimi yaşamalarını sağlamak” için yapılan çalışmaların bir parçası. “Sosyal kupon” isimli yeni sistem için Instagram, kullanıcının üç ortak takipçisinden yaşlarını doğrulamasını isteyecek. Bu takipçilerin en az 18 yaşında olması ve talebe yanıt vermeleri için üç günleri olacak. Kullanıcılar yine de kimlik kartlarının resimleriyle yaşlarını doğrulayabilecek.

Instagram, yaşınızı doğrulayabilen bir AI yüz tarama aracını test ediyor

AI kısmı, Meta’nın sahibi olduğu Instagram’ın daha sonra Yoti adlı bir şirketle paylaştığı bir video selfie çekmenizi gerektirecek. Instagram blog yazısında “Yoti’nin teknolojisi, yüz özelliklerinize ve bizimle paylaştığı paylaşımlara göre yaşınızı tahmin ediyor. Meta ve Yoti daha sonra resmi silecek. Teknoloji kimliğinizi tanımyacak, yalnızca yaşınızı bilecek” diyor.

Bu güvencelere rağmen, sistem tartışmalı olmaya mahkum. Kullanıcılar, başlangıçta verileriyle hem Facebook’a hem de Instagram’a güvenemezler. Bunun da ötesinde, Yoti’nin yaş tanıma AI’sı cinsiyetinize, yaş aralığınıza ve cilt tonunuza bağlı olarak daha yüksek hatalara sahip olacak. Uygulama son dönemlerde platformuna kattığı yenilikler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda daha fazla güncelleme sunulacak diyebiliriz.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, Avrupa’da 799 Euro’ya piyasaya sürüldü