Instagram yorum sabitleme özelliği sonunda geldi! İşte detaylar

Instagram bağış toplama özelliği

Sosyal medya devi Instagram yorum sabitleme özelliği ile ilgili uzun bir süredir çalışmalar yürütüyordu. Şirketin şimdilerde bu özellik ile ilgili çok daha farklı planları var. Hadi gelin bunlara daha detaylı bir göz atalım.

Geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan Instagram yorum sabitleme özelliğinin denemeleri kullanıcılara yavaş yavaş sunuluyor. Yapılan yeni değişiklikler ile birlikte kullanıcılar, kendi paylaşımları için gönderilen yorumları sabit bir hale getirebiliyor. Böylece kendisine yorum yapan kişilerin tonunu daha net ortaya çıkarabiliyor. Bazı platformlar iyi yorumları başa alırken kimileri de kötü yorumları daha çok gösterebiliyor.

Instagram taciz ve suistimali önlemek istiyor

Facebook şirketinin platformları içerisinde yer alan Instagram, bu özelliğini çok kolay bir şekilde kullandırıyor. Herhangi bir yorumu sabitlemek istiyorsanız sola kaydırmanız yeterli olacaktır. Kısa bir süre önce herhangi bir yorumu kaldırdığınızda raporla sil ve cevap ver gibi seçenekleri görüyordunuz.

Instagram yorum sabitleme

Platformun yaptığı yeni çalışmalarla birlikte, yorumu sola kaydırdığınızda aynı zamanda yorumu sabitle seçeneğini görebileceksiniz. Aslında uygulamanın sadece yorumları öne çıkarmak için bunu yaptığını söylemek mümkün değil. Aynı zamanda taciz suistimal ve yanlış bilgilendirme ile savaşmak da isteniyor.

Saldırgan yorumları otomatik olarak engellemek istenen Instagram başka bir taraftan yapay zeka da tercih ediyor. Böylece yapılan yorumlarla mücadele etmek çok daha kolay bir konuma yerleşiyor. Firmanın ilerleyen yıllarda konu ile ilgili çok daha kapsamlı çalışmalar yapacağını tahmin ediyoruz. Sizce platform bu özellikle birlikte kullanıcılara ne tür avantajlar sunacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.