Instagram yorumlara denetim getiriyor: Yeni güvenlik özelliği

Instagram 'potansiyel olarak zararlı' içeriklere yönelik hamle yapıyor

Instagram yorumlara denetim getirme kararı aldı. Bu yeni güvenlik özelliği ile birlikte artık kullanıcılar rahat bir nefes alacak.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Instagram yorumlara denetim getirme kararı aldı. Şirket bu kararı ile birlikte kullanıcı güvenliğini önemli ölçüde artıracak. Sürekli olarak yeni özellikleri kendi bünyesine katmaya çalışan uygulama bu defa güvenliğe yöneldi.

Yorum kontrolleri özelliği ile birlikte artık Instagram çok daha fazla güvenliğe sahip olacak gibi görünüyor. En azından kullanıcıların ve platformun temennisi bu yönde. Konu ile ilgili ortaya çıkan detaylara baktığımızda yorumlarda kırıcı veya saldırganca davrananların engelleceği söyleniyor. Fakat bu engelleme biraz daha farklı işleyecek.

Instagram yorumlara denetim geliyor

Sosyal medya platformu Instagram yorumlardan kaynaklı lince engel olmak için önceden yorumların kontrol edilebilmesini sağlayacak. Bundan sonra rahatsız edici yorumlar, kullanıcılar tarafından çok rahat bir şekilde gizlenme imkanı buluyor.

Instagram yorumlara denetim

Normal şartlarda engellenen veya gizlenen yorumlar siliniyordu. Fakat Instagram konu ile ilgili önemli bir karar aldı. Gizlenen yorumların silinmeyeceği söylendi. Kaba ve saldırganca ifadelerde bulunan kişilerin hesabı hemen tespit edilebilecek. Böylece kullanıcılar bu tür yorumlarda bulunan kişilerin hesabını engelleyebilecek.

Instagram hesabınızı geri alıyoruz! Bu yöntemle çok kolay!

Instagram yorumlara denetim özelliğini getirirken aynı zamanda özgürlüğü çok fazla kısıtlamak istemiyor. Bu özelliğin daha çok art niyetli hesaplara yönelik olduğunu görüyoruz. Yani platform diğer kullanıcılara bu tür engellerde bulunmak istemiyor. Özellik ile ilgili şimdilik deneme aşamaları devam ediyor. Gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.