Google’ın oyun konsolu bugün tanıtılıyor!

Google'ın oyun konsolu

Google’ın oyun konsolu bugün düzenlenecek olan GDC 2019 etkinliğinde tanıtılacak. Peki, Google’ın oyun konsolu nasıl olacak? Google, PlayStation ve Xbox’a rakip olabilecek mi?

Google’ın uzun bir süredir oyun konsolu üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Hatta bu söylentiler, Google’ın kontrolcü patenti alması ve EA’den Jade Raymond’u transfer etmesi konsolun geleceğinin sinyallerini vermişti. Google geçtiğimiz gün ise konsol tanıtacağını resmen doğrulamıştı.

GDC 2019 etkinliğinde tanıtılacak olan Google imzalı oyun konsolu bugün Türkiye saati ile 20:00‘da sergilenecek. YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacak olan etkinliği buradan izleyebilirsiniz. Peki, Google’ın oyun konsolu nasıl olacak?

Google’ın oyun konsolu Stream tabanlı olabilir!

Google, her ne kadar büyük olsa da direkt olarak PlayStation, Xbox ve Nintendo‘ya kafa tutamaz. Bu yüzden Google, Stream tabanlı bir konsol tanıtabilir. İnternet bağlantısının iyi olduğu ülkelerde kullanılacak olan bu konsol ile AAA yapımlar akıcı bir şekilde oynanabilecek.

Google’dan Play Store için yeni hamle!

Stream, Multiplayer oyunlar için henüz altyapılar yetersiz. Bu yüzden Google sadece tekli oyuncu modunu sunabilir. Stream tabanlı bu zamana kadar birçok servis ve ürün görmüştük. Ancak bunlar başarısızlıkları ile gündeme gelip kapanmıştı. İşin içinde Google olduğu için bu konsola güvenimiz tam. Bakalım Google karşımıza nasıl bir konsol ile çıkacak?