Instagram IGTV yatay video desteği alacak

Instagram TV

Bazen çok küçük detayların çok büyük değişimler yaratabildiğinin farkında olan Instagram IGTV, küçük ama önemli bir değişikliğe gidiyor. Facebook şirketine bağlı olan Instagram, şu an için Dünyanın en büyük fotoğraf ve çeşitli görsel paylaşım platformu. Bu nedenle yaptığı değişiklikler milyarlarca kişiyi etkileyebiliyor.

Instagram uygulaması üzerinden yükleyeceğiniz video içerikleri genellikle kısa oluyor. Bu nedenle Instagram içerik üreticileri ağırlıklı olarak IGTV üzerinden yayın yapmayı tercih ediyorlar. Ancak YouTube gibi platformların aksine bu uygulama üzerinden dikey bir şekilde video izleyebiliyorsunuz. Birçok aktif Instagram kullanıcısı tarafından bu defalarca eleştiri konusu olmuştu.

Instagram IGTV YouTube gibi olacak

Facebook şirketi, sosyal medya platformları açısından şu an için Google ile yarışabilecek tek kuruluş diyebiliriz. Bu nedenle Facebook, sürekli olarak kendisini değiştirmek ve güncellemek zorunda. Bu seferki güncelleme, muhtemelen birçok kullanıcı tarafından olumlu karşılanacak.

Instagram TV tam video

YouTube içerik üreticileri, eğer YouTube platformunu kullanıyorlarsa, bunun iki nedeni olduğunu söyleyebiliriz. Birincisi, bu videolar üzerinden ücret kazanmaları. İkincisi ise videolarının daha geniş ve özel bir şekilde izlenebilmesi. Instagram her ne kadar birinci neden olmasa bile ikinci neden için özel çözümler geliştirmeye çalışıyor. Instagram; videoların ileri sarılma geri sarılma veya tam ekran yapılması için yoğun mesai harcıyor.

Son olarak şirketin IGTV’nin yatay video formatını da desteklemesi, birçok fenomeni Instagram platformuna yönlendirmek istediğini gösteriyor. Instagram’ın bu hamlesi ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Instagram son sürüm çıktı! İndir!