Instagram uygulaması çöktü!

Instagram bu özelliğin fişini çekiyor

Instagram’ın Android uygulamasını son bir saat içinde kullandıysanız, birkaç saniye sonra bir hatanın uygulamayı neredeyse kullanılamaz hale geldiğini görmüşsünüzdür. İşte tüm detaylar.

Bugün Instagram kullanmaya çalışan kullanıcılar uygulamanın kısa sürede çöktüğüne şahit oldular. Eğer siz de bunu deneyimlediyseniz yalnız değilsiniz. Birden fazla bölgeden kullanıcılar bu olayla ilgili şikayetlerle Twitter’ı doldurdu. Downdetector’a göre, bu hata ilk olarak bugün ortaya çıktı. Sorun tam olarak düzeltilmemekle birlikte özellikle Android kullanıcılarını etkiliyor. Bir Meta temsilcisi, ünlü yazılım mühendisi Jane Wong’a, şirketin kesintinin farkında olduğunu ve hizmeti “mümkün olan en kısa sürede” geri yüklemek için çalıştığını doğruladı.

Bu hata Instagram’ın Android uygulamasına özel gibi görünse de Wong, Engadget’a iOS versiyonunun da çok yavaş çalıştığını belirtti. Şu anda, uygulamayı açabilen kullanıcılar, Reels veya DM’lere erişememe de dahil olmak üzere sınırlı işlevsellik sorunu yaşıyor. Hizmet kademeli olarak devam ettikçe durumu izleyeceğiz ve Meta neyin yanlış gittiğine dair ek ayrıntılar sağlarsa güncelleme yapacağız.

Instagram uygulaması çöktü!

Problem şu an için çözülmüş gibi görünse de Meta problemin neyden kaynaklandığını henüz açıklamadı. Bu kapsamda özellikle Android kullanıcıılarını etkileyen problem Instagram uygulamasında ciddi sorunlar yaratmış gibi görünüyor diyebiliriz. Sorundan etkilenen Android kullanıcıları problemi çözmek için uygulamayı silip yüklemek gibi yöntemler denese de bununla ilgili bir iyileşme ne yazık ki yaşanmamıştı.

Amazon, yıllık donanım etkinliğini 28 Eylül’de düzenliyor