Instagram Lite çıktı! İndir!

instagram video görüşme

Android için Instagram Lite uygulaması bugün yayınlandı. Eğer düşük donanımlı bir Android telefon kullanıyorsanız, Instagram’ın Lite sürümünü indirerek daha hızlı bir Instagram deneyimi yaşayabilirsiniz.

Android telefon pazarında bildiğiniz gibi yüzlerce model yer alıyor. Giriş-orta-üst segment olarak üçe ayrılan bu pazarda, çoğunluğu giriş ve orta segment telefonlar oluşturuyor. Fiyatı uygun olması için donanımdan kısılan giriş seviyesi telefonlar için bazı geliştiriciler uygulamalarının Lite sürümlerini yayınlıyordu.

Instagram Lite Play Store’da yayınlandı!

Lite kervanına bugün de Facebook‘un bünyesinde yer alan Instagram katıldı. Instagram Lite adı ile Play Store’da yer alan uygulama sadece 573kb büyüklüğe sahip. Ana Instagram uygulamasının bazı özellikleri kırpılarak daha akıcı bir şekilde çalışması sağlanan Instagram Lite uygulaması, düşük donanılı telefonların imdadına yetişiyor.

instagram Lite

Şimdilik Türkiye’den indirime kapalı olan Instagram’ın Lite uygulamasında, görüntülü görüşme ve canlı yayın yapma gibi ekstra özellikler bulunmuyor. Sadece fotoğraf yükle, fotoğraf görüntüle ve hikaye bakma gibi temel Instagram özelliklerini barındıran bu uygulamayı aşağıdan indirebilirsiniz.

Instagram’ın Lite uygulamasını indirmek için tıklayın

Bu uygulamanın önümüzdeki günlerde Türkiye‘den de indirilebilir hale geleceğini belirtelim. Bakalım giriş seviyesi Android telefon sahipleri bu uygulamayı beğencek mi?

Instagram video görüşme özelliği kullanıma sunuldu!