Instagram tüm özellikleriyle masaüstüne geliyor

Instagram, algoritmalarının nasıl çalıştığına dair bilgi verdi

Facebook Instagram konusunda radikal adımlar atmaya hazırlanıyor. Görünen o ki Instagram tüm özellikleriyle masaüstüne geliyor. İşte detaylar.

Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk uygulamalardan birisi de Instagram olacaktır. Bilindiği üzere Instagram temelde fotoğraf paylaşımına dayalı bir sosyal medya uygulaması. Fakat yeni gelen güncellemeler ile artık Instagram üzerinde video, hikaye, IGTV paylaşımları da gerçekleştirebiliyoruz.

Instagram’ı bu kadar popüler kılan şey ise filtreleri olmuştu. Elbette ilk etapta filtre yelpazesi şimdiki kadar geniş değildi. Fakat Facebook bu sosyal medya uygulamasındaki geleceği görmüş olacak ki devasa bir ödeme ile Instagram’ı satın almıştı.

Instagram tüm özellikleriyle masaüstüne geliyor

Facebook, Instagram’ı satın aldıktan sonra pek çok radikal değişikliğe imza attı. Bu radikal değişikliklerden birisi de Instagram’ın kısmen de olsa masaüstüne gelmesi olmuştu. Yani kullanıcılar artık Instagram’a web üzerinden de ulaşabiliyorlardı.

Tabi ki bu hayli kısıtlı tutuldu. İlk etapta yalnızca Instagram mesajlarına göz atabiliyorduk. Sonrasında erişebildiğimiz içerik yelpazesi biraz daha genişledi.

Fakat Facebook’un bunun da ötesinde bir planı var. Sızdırılan bilgilere göre Facebook, Instagram’ı tam anlamıyla masaüstüne getirmek istiyor. Yani bu kapsamda Instagram’daki tüm paylaşım özelliklerinin, filtrelerin bütün olarak masaüstüne geleceğini söyleyebiliriz.

Elbette bu hemen olmayacaktır. Aşama aşama gerçekleşecek bir süreçten bahsediyoruz. Öte yandan Instagram’ın masaüstüne gelmesi hesap hırsızlıklarının da önünü açabilir. Buradaki önemli unsur ise kullanıcıların her zamankinden daha dikkatli olmaları.

Microsoft Store, Windows 11 ile çok ihtiyaç duyulan bir revizyona giriyor