Microsoft Store, Windows 11 ile çok ihtiyaç duyulan bir revizyona giriyor

Microsoft Store, Windows 11 ile çok ihtiyaç duyulan bir revizyona giriyor

Windows 11 işletim sistemi gelişiyle birlikte bir çok özellik ve iyileştirme de getirdi. Microsoft Store da güncellenen platformlar arasında yerini aldı.

Hem Windows 10’a hem de Windows 11′e yeni bir Microsoft Mağazası geliyor. Perşembe günkü Windows 11 sunumunda Microsoft, mağazanın yeni kullanıcı arayüzünü gösterdi ve daha çeşitli uygulama türlerini destekleyeceğini doğruladı. Son yıllarda Microsoft Store ile yaşanılan tek etkileşim, Xbox Game Pass‘i kullanmak için Xbox uygulamasını indirmek ile sınırlıydı. Mağaza şu ana kadar en iyi kullanıcı arayüzüne sahip değil. Öyle ki istediğiniz uygulamaları bulmaya çalışmak bile büyük bir uğraş. Güncellenen dijital vitrin, yeni oyunlara ve uygulamalara göz atmayı çok daha kolay hale getirecek.

Microsoft Store, Windows 11 ile çok ihtiyaç duyulan bir revizyona giriyor

Microsoft, bugün geliştiriciler için bazı önemli değişiklikleri duyurdu. Artık kullanıcılar 28 Temmuz’dan itibaren uygulama içi satın alma işlemlerini gerçekleştirmek için kendi ödeme sistemlerini veya üçüncü taraf bir ödeme sistemini kullanabilirler. Bunu yaparlarsa, Microsoft bu işlemlerden bir kesinti yapmayacak. Bu özellik ile Microsoft, uygulama içi ödemelerde yüzde 30’a varan bir kesinti gerektiren Apple App Store’a rakip olacak. Ancak bu durum PC oyunlarında geçerli bir uygulama değil. Microsoft Store’da artık geliştiriciler yamaları kullanıma sunma konusunda daha fazla kontrole sahip olacaklar. Yeni revizyonlarla geliştiricilerin uygulamalarını mağazada yayınlamaları çok daha kolay olacak. Yeniden tasarımın sözü ilk olarak Nisan ayında verilmişti. Yeni görünümlü Microsoft Store’un erken bir önizlemesi, yakında çıkacak bir Windows Insider derlemesine dahil edilecek.

Dogecoin yaratıcısı Twitter üzerinden bomba bir açıklama yaptı: Fiyat yükselir mi