Instagram, arama sonuçlarına reklam ekliyor

Instagram, arama sonuçlarına reklam ekliyor

Instagram şimdi reklam özellikleri ile ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. İşte tüm detaylar.

Yakında Instagram geçmişte daha önce görmediğiniz yerlerde reklamlar görebilirsiniz. Meta’ya ait uygulama, işletmelere keşfedilmeleri için daha fazla yol sağlamayı amaçlayan birkaç yeni reklam yerleşimini test etmeye başladı. Bu deneysel yerleşimlerden biri, reklamları arama sonuçlarına yerleştirecek. Uygulamada belirli bir terimi aradığınızda gerçek sonuçlardan herhangi birine dokunduğunuzda reklamlar da karşınıza çıkacak. Instagram duyurusunda, reklam yerleşimini önümüzdeki aylarda küresel olarak sunmayı planladığını söyledi.

Instagram şimdi reklam özellikleri ile ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. İşte tüm detaylar.

Ayrıca uygulama, işletmelere gelecekteki etkinlikleri veya lansmanları size hatırlatma veya bilgilendirme gücü verecek bir formatı test etmek için belirli markalarla işbirliği yapıyor. Belirli bir etkinlik için uygulamanın “hatırlatıcı reklamlarını” etkinleştirdiğinizde, etkinlik başlamadan bir gün önce, 15 dakika önce ve etkinlik başladığında Instagram’dan bildirim alacaksınız. Bu hatırlatıcılar, diğer herhangi bir Instagram bildirimi gibi görünecek ve kilit ekranınızda karşınıza çıkacak.

Reklamlar Meta’nın can damarı ve şirketin üç aylık gelirinin ilk kez azaldığı bir yılın ardından reklamlardan para kazanmanın yeni yollarının tanıtılması hiç de şaşırtıcı değil. Örneğin, 2022’nin dördüncü çeyreği için şirket, 2021’in aynı çeyreğine göre 32,64 milyar dolardan 31,25 milyar dolara düşüş bildirdi. Yıllık reklam geliri de 2021’deki 114,93 milyar dolardan düştü. 2022’de 113,64 milyar dolara. Meta, son aylarda kemer sıkıyor ve Kasım ayında ilk toplu işten çıkarmalarda 11.000’den fazla işçinin işten çıkarılmasına izin verdi.

Redmi Note 12 Turbo hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor