Instagram Reels videolarının süresini uzatıyor

Instagram, IGTV videolarını normal akışa getiriyor

15, 30 ve 60 saniyelik kısa video paylaşımına izin veren Instagram, video sürelerini uzatacak.

Instagram Reels videolarının süresini uzatıyor! Instagram, TikTok’a rakip olarak geliştirdiği Reels özelliğinde önemli bir yeniliğe imza atıyor. İlk kullanıldığında 15 saniyeye kadar kısa videoların paylaşılmasına izin veren sosyal medya şirketi, bu süreyi kademeli olarak 30 saniyeye, ardından 60 saniyeye çıkarmıştı.

Ancak kullanıcılar 1 dakikanın bile yetmediği gerekçesiyle Instagram’ı eleştiriyorlardı. Olumsuz yorumları dinleyen Meta’nın Instagram Reels’in süresini bir kez daha artıracağı ortaya çıktı.

Instagram Reels süresi 1,5 dakikaya çıkacak.

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, tersine mühendislik yöntemiyle Instagram Reels’e gelecek olan yeni güncellemeyi ortaya çıkardı. Paluzzi, Reels bölümünde 15, 30 ve 60 saniyeye ek olarak 90 saniye veya 1.5 dakikalık video paylaşma imkanı üzerinde çalıştıklarını ve bu özelliğin halen geliştirme aşamasında olduğunu belirtti.

90 saniye seçeneğinin Instagram tarafından onaylanmadığını ve olmama ihtimalini de eklemekte fayda var. Ancak bu ve benzeri özellikler genellikle sızıntıdan sonraki birkaç ay içinde kullanıma başlıyor. Öte yandan Instagram Reels ile TikTok arasındaki rekabet düşünüldüğünde sürenin uzatılması sürpriz olmayacak.

Instagram, içerik oluşturucuların sponsor bulmasını kolaylaştırıyor

Instagram Reels videolarının süresini uzatıyor

ByteDance çatısı altında bulunan ve Instagram’ın ezeli rakibi olan TikTok, kullanıcıların 3 dakikaya kadar uzun videolar çekmesine olanak tanıyor. YouTube Shorts hizmeti ile ‘kısa biçimli video’ yarışmasında yerini alan Google, tıpkı Instagram gibi içeriklerin maksimum 60 saniye paylaşılmasına izin veriyor.

İnstagram, TikTok ve YouTube ile değil, Snapchat ile de kıyasıya bir rekabet içinde. Kısa bir süre önce Snap’in Bitmoji özelliğine benzer “Avatar” işlevini platforma ekleyen sosyal medya şirketi, kullanıcıların 3D avatarlarını DM’lerde ve hikayelerde paylaşmalarına olanak tanıdı. Bu özellik kademeli olarak tüm ülkelerde kullanıma sunuluyor.