Instagram kullanım süresinin yüzde 20’sini Reels’lar oluşturuyor

Instagram Reels

Meta tarafından yapılan açıklamaya göre Instagram kullanıcıları platformda geçirdikleri sürenin yüzde 20’sini Reels videoları izleyerek geçiriyor.

Kısa süreli videoların sosyal medya kullanımındaki payı hızla artmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi son dönemde sosyal medya dünyasının yükselen yıldızı TikTok. TikTok’un bu büyümesinde kısa süreli videolar lokomotif görevi görüyor. Haliyle TikTok’un başarısını kopyalamak isteyen diğer şirketler de bu alana gitgide daha fazla önem veriyor. YouTube’un yakın zamanda “Shorts” bölümü oluşturması gibi.

Söz konusu Instagram olduğunda ise bu alanda karşımıza Reels çıkıyor. Sosyal medya kullanıcılarının kısa süreli videolar arasında sörf yaparak beğenecekleri içerikler bulmasını kolaylaştıran Reels özelliği, bugün artık Instagram’ın en çok kullanılan özelliklerinden biri haline gelmiş durumda. Öyle ki sosyal medya uygulamasının sahibi olan Meta tarafından paylaşılan verilere göre, uygulamada geçirilen toplam sürenin yüzde 20’sinden fazla Reels’lara gidiyor.

Instagram 'ebeveyn denetimi' özelliği alıyor

Reels özelliği Facebook tarafında da büyük ilgi görüyor. Facebook kullanıcılarının Reels videoları izleyerek ne kadar süre geçirdiği açıklanmadı, ancak Facebook kullanıcılarının platformda geçirdikleri sürenin yüzde 50’sinin video izlemeye ayrıldığı açıklandı.

Mark Zuckerberg, Reels’ların şimdilik Stories özelliği kadar maddi getirisi olmadığını, fakat şirketin buradan elde ettiği geliri önümüzdeki yıllarda artıracağı konusunda umutlu olduğunu söyledi. Bu konuda Stories’i yani Hikayeler özelliğini örnek gösterdi. İlk başta buradan elde ettikleri gelirin de düşük olduğunu ama zamanla en önemli gelir kaynaklarından biri haline geldiğine dikkat çekti.

Meta yeni VR gözlüğünün laptopların yerini almasını istiyor