Instagram, NFT özelliklerini 100’den fazla ülkeye genişletiyor

Instagram, NFT özelliklerini 100'den fazla ülkeye genişletiyor

NFT piyasası aniden patladı ve birden popülerliğini kaybetti. Ancak bu Instagram için bir engel teşkil etmeyecek. İşte detaylar.

Instagram dijital koleksiyonlarını ikiye katlayacak. Mayıs ayındaki bir test lansmanından sonra uygulama, NFT özelliklerini Afrika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika’da 100’den fazla ülkeye genişletiyor. Instagram kullanıcıları, NFT’leri özet akışlarına ve mesajlarına ve ayrıca Hikayelerdeki artırılmış gerçeklik çıkartmalarına dahil edeblecek. NFT yaratıcıları ve koleksiyoncuları, otomatik olarak etiketlenecek. Henüz Instagram’da NFT alıp satamazsınız, ancak Meta özelliğin bir pazarda çalıştığını iddia ediyor.

Instagram, NFT özelliklerini 100'den fazla ülkeye genişletiyor

Şirket bugün itibariyle Rainbow, MetaMask ve Trust Wallet’a ek olarak Coinbase ve Dapper’ın üçüncü taraf cüzdanlarını da destekliyor. Ethereum ve Polygon blok zincirlerinin yanı sıra Flow’u da destekleyecek. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, genişlemeyi bir Instagram gönderisinde duyurdu. Çocukken kendi yaptığı Küçükler Ligi beyzbol kartının fotoğraflarını da ekledi. Genç Zuckerberg, şimdi hem imzalı kartı hem de ilgili NFT’yi yine aynı platformdan satmayı hedefliyor.  NFT pazarı birden bire büyüyüp birden geri çekilmesiyle karşımıza çıktı diyebiliriz. Platform yine de bu kapsamda çalışmaları ciddiye alıyor ve NFT çalışmalarını farklı pazarlara da sunmayı hedefliyor. Türkiye de bu pazarlara dahil olacak mı henüz belli değil ancak zaten hali hazırda ülkemizde çok ciddi bir NFT pazarı yok diyebiliriz. Bu kapsamda büyük bir değişim olmayacaktır.

AMD’nin Ryzen 7000 yeni nesil işlemcilerinin özellikleri ortaya çıktı.