Instagram, masaüstünde hikayeler için yeni bir tasarım test ediyor

Instagram, masaüstü için hikayeler tasarımını yeniliyor

Instagram Hikayeler özelliğine masaüstünüzden bakmak yakın zamanda daha kolay hale gelecek. Uygulama, masaüstünüzde hikayelere bakmayı kolaylaştıran yeni bir özelliği test ediyor.

Instagram masaüstü görünümü güncelleniyor

Instagram neticede bir mobil uygulama olarak tasarlandı. Bu nedenle birçok özellik akıllı telefonlar dışında bir cihazda düzgün çalışmıyor. Bilgisayarınızda Instagram’a göz atabilseniz de, kullanıcı arayüzü daha çok mobil uygulamaya uyumlu. Şu an için masaüstü kullanımında mobile benzeyen tek özellik hikayelerinize kimlerin baktığını kontrol edebilmeniz. Ancak uygulama bunu değiştirmek için adımlar atıyor.

Yeni görünümle Hikayeler, tüm sayfayı kaplayan tek bir kutucuk yerine art arda sıralı görünecek. Mobil uygulamaya benzer olarak, Hikayelere manuel olarak tıklayabilir veya otomatik olarak sırayla oynatılmasına izin verebilirsiniz. Geliştirilen yeni dizayn ile masaüstü görünümünü yönetmek artık kolaylaşıyor.

Instagram, masaüstü için hikayeler tasarımını yeniliyor

 

Şu an için yeni tasarımın hangi bölgelerde kullanıma sunulduğu belli değil. Ancak Instagram, kullanıcılarından oluşan “küçük bir gruba” bu yeni özelliği test ettirmeye başladığını duyurdu. Yeni tasarımın kalıcı olup olmayacağının belli olmamasıyla birlikte, ülkemizde ne zaman kullanılabilir hale gelir henüz bilinmiyor.

Şirket, masaüstü sitesinin işlevselliğini yavaş yavaş geliştirmeye devam ediyor. Facebook masaüstü tasarımının aksine Instagram’ın tasarımının daha fazla gelişime açık olduğu bariz. Hikayeler için masaüstüne gelen teni tasarım tüm problemleri çözmeyecek olsa da kullanıcıların işini daha kolay hale getirebilir.

Alibaba kurucusu Jack Ma, Çin Hükümeti’ni eleştirdiğinden beri kayıp