5 Ocak vaka sayısı açıklandı! Vefat sayısı düşüşte

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Türkiye’nin koronavirüs ile olan mücadelesi devam ediyor. İşte 5 Ocak vaka sayısı ve diğer detaylar.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası geçtiğimiz Mart ayında ortaya çıkmıştı. Aslına bakılırsa Türkiye Mart ayına kadar durumu iyi idare etmişti. Amerika ve Avrupa’da vaka sayıları hızla yayılırken Türkiye’de ise henüz tanımlanmış bir koronavirüs vakası yoktu.

Fakat bu pembe tablo çok da uzun sürmedi. Virüsün Türkiye’ye gelmesiyle yayılması çok hızlı gerçekleşti. Yaz aylarına doğru hafiflemeye başlayan tablo kış aylarının gelmesiyle birlikte çok daha ağır bir hal aldı.

Koronavirüs Mart ayından bu yana ülkemizde 21.879 kişiyi yaşamdan kopardı. Ayrıca 3.410 kişinin durumu da ciddiyetini koruyor.

İşte 5 Ocak vaka sayısı!

Hatırlanacağı üzere 25 Kasım itibariyle Türkiye’deki vaka sayıları tekrardan açıklanmaya başlamıştı. İlk gün 27.000 civarında olan vaka sayıları bir ara 33.000 seviyelerine kadar yükselmişti.

covid 4

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre 5 Ocak’ta Türkiye’de 183.413 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Bu kişilerden 14.494’ünün testi pozitif çıkarken, 1.477 kişi ise ağır semptomlar gösterdiği için hastaneye yatırıldı.

Geçtiğimiz haftalarda hükümet tarafından yapılan açıklamada virüs salgınıyla mücadelede yeni tedbirler devreye sokulmuştu. Bu tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı hafta sonunun geneline yayıldı.

Ayrıca hafta içi günleri de saat 21:00 sonrasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasaklar hali hazırda devreye sokuldu.

Eğer alınan bu tedbirlerde işe yaramazsa yeni tedbirlerin getirilmesi bekleniyor.

Koronavirüs tedbirleri genişletildi! İşte yeni yasaklar