Instagram kullanışlı bir özellik alıyor!

Instagram kullanışlı bir özellik alıyor!

Instagram, akışınıza göz atarken sohbet etmeyi biraz daha kolaylaştıran bir hamle yapıyor. Uygulama, kullanıcıların akışları ve gelen kutuları arasında geçiş yapmadan gelen mesajlara hızlı bir şekilde yanıt vermelerini sağlayan yeni bir çoklu görev özelliği ekliyor. İşte detaylar.

Değişiklikle birlikte, Instagram uygulamasına göz atarken akışın üst kısmında yeni sohbetler görünecek ve mesaja dokunarak yanıt verebileceksiniz. Uygulama ayrıca paylaşımları biraz daha hızlı hale getirmek için bir kısayol ekeyecek. Kullanıcılar bir mesaj gönderirken kişiler listesinde gezinmek yerine, paylaş düğmesini basılı tutup kısayol olarak görünecek dört arkadaş seçebilecek. Bu da çoklu DM gönderimlerinde ciddi bir kolaylık sağlayacak diyebiliriz.

Instagram kullanışlı bir özellik alıyor!

Uygulama aynı zamanda bir müzik paylaşma özelliği de ekliyor. Böylece kullanıcılar Spotify, Apple Music ve Amazon Music ile şarkıların 30 saniyelik önizlemelerini değiştirebilirler. Meta, Instagram ve Messenger’ı birleştirmeye başladığından beri, Instagram’ın uygulama içi sohbeti giderek daha fazla özellik kazanıyor ve daha çok Messenger’a benziyor. Artık, gelen kutularına bakanlar, DM’lerinin üst kısmında, Messenger özelliği gibi, hangi arkadaşlarının şu anda çevrimiçi olduğunu gösteren bir alan görecekler.

Instagram ayrıca, Messenger’ın bu hafta başlarında gösterdiği güncellemeye benzer bir Slack tarzı @Silent kısayolu ekliyor. Instagram’ın gelecekte daha fazla “komut” kısayolunu benimsemeyi planlayıp planlamadığı belli değil. Son olarak, grup sohbetleri kendilerine ait bir anket özelliği kazanıyor, bu nedenle anketler artık yalnızca Hikayelerle sınırlı olmayacak.

Çoğu zaman olduğu gibi, bu güncellemeler aynı anda her yerde mevcut olmayacak. Şirket, yeni özelliklerin “küresel olarak genişleme planları olan belirli ülkelerde mevcut” olduğunu söylüyor.

Xiaomi Mi Note 10 Lite için Android 12 tabanlı MIUI 13 güncellemesi geliyor