Instagram yeni hesap kontrollerini kullanıma sunuyor

Rusya Instagram'a erişimi kesecek

Instagram, gönderileri, yorumları ve diğer etkinlikleri platformdan kaldırmayı çok daha kolay hale getiriyor. İşte tüm detaylar.

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, kullanıcıların yorumları ve gönderileri toplu olarak silmesine olanak tanıyacak bir özellik getiriyor. Şirket geçmiş etkileşimleri ve arama geçmişinin incelemesine olanak tanıyan yeni hesap denetimlerini kullanıma sunuyor. Özellikler, kullanıcı profillerinin “etkinliğiniz” adı verilen yeni bir bölümünde sunulacak. Instagram’a göre amaç, geçmiş etkileşimleri görmeyi ve silmeyi kolaylaştırmak. Geçmişte Instagram’dan gelen beğenileri, yorumları ve gönderileri silmek teknik olarak mümkün. Ancak bunu yapmanın tek yolu, geçmiş gönderilerinizi tek tek manuel olarak gözden geçirmek. Şimdi, “etkinliğiniz” bölümü, geçmiş zaman çizelgesini ve Hikaye gönderilerini kısa yoldan görmenizi sağlayacak. Ayrıca diğer kullanıcıların beğenilerini ve yorumları görüntülemeleri için kısayollar sunacak. Bunlara ek olarak uygulamada geçirilen süreyi, arama geçmişini, bağlantı tıklamalarını ve kullanıcı adı değişiklikleri gibi hesap düzeyindeki etkinlikleri gözden geçirmek için kısayollar da geliyor.

Instagram yeni hesap kontrollerini kullanıma sunuyor

Instagram, değişiklikleri ilk olarak Aralık ayında önizleme olarak sunmuştu. Uygulama, son aylarda genç insanlar için daha fazla güvenlik özelliği oluşturma yönünde yeniden baskı altına girdi. Yeni sunulan bu geçmişteki etkinlikleri kaldırma özelliği uygulamanın eleştiri aldığı konularda kendini geliştirmeye çalıştığını gösteriyor. Şirket son dönemlerde gençler üzerindeki kötü etkisi sebebiyle bir çok eleştiri aldı. Özellikle senatodaki sorgulamaların ardından olumlu yönde adımlar atılmaya başlandı.

HUAWEI MatePad Pro : Gelişmiş ekranı ile profesyonel bir kullanım sunuyor