Instagram’dan geleceğin televizyonu: IGTV

IGTV

Son dönemde özellikle gençler arasında popüler olan sosyal medya platformu Instagram, yepyeni projesini hayata geçirdi. Proje geleceğin televizyonu mu?

Sosyal medya, hızlı yükselen taleple beraber çok ciddi bir seviyeye gelmesine rağmen, televizyonculuk da geçen yıllara rağmen ölmüş bir alan değil. Buna karşın, ihtiyaçların ve beklentilerin değişimiyle yavaş yavaş popülarite de azalıyor. Şüphesiz televizyonculuğun yerini uzun vadede başka şeyler dolduracak. Peki bu şey şimdiki sosyal medya mı?

IGTV’nin hedefi uzun vadeli

İnsanlar sosyal medyaya ilgi gösteriyorlar ancak bunu televizyonun yerine tercih ettikleri de söylenemez. Dolayısıyla bahsedilen ilerleme bu tarz değil. Mamafih Instagram, geleceğin televizyonu olabileceğini iddia ettiği yeni projesini ilan etti. IGTV, konseptiyle bize çok yabancı gelmese de, taşıdığı amaçlar doğrultusunda iyi bir deneme sayılabilir.

insta

IGTV, hem Instagram, hem de kendi uygulaması üzerinden kullanılabilir olacak. Uygulamayı açtığınızda içerik, tıpkı televizyondaki gibi otomatik olarak oynamaya başlayacak. Videolar ise telefonu doğal tutuş şeklimize uygun olarak dikey olacak. Ayrıca Instagram videoları için belirlenen 1 dakikalık sınır, bu projede 1 saat olarak belirlenmiş. Platform üzerinden pek çok içerik oluşturucunun içeriği rahatlıkla izlenebilecek ve kişiselleştirilmiş önerileri de sunulacak.

Proje elbette ilk aşamada nabız yoklama amacı taşıyor. Gelecek haftalarda hem Android hem de iOS için resmen yayınlanacak olan uygulamanın göreceği ilgiyi hep birlikte göreceğiz.

PUBG’nin yeni haritası Sanhok duyuruldu!