WhatsApp o özelliği kaldırabilir!

WhatsApp sohbetlerinizi Android'den iOS'a aktarmanıza izin verecek

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, bu sefer özellik kaldırma haberiyle gündeme geldi.

WhatsApp o özelliği kaldırabilir! Ne Telegram, ne de başka bir uygulama. WhatsApp en yakın rakiplerine bile çok ciddi farklar atarak açık ara en çok indirilen ve kullanılan mesajlaşma uygulaması konumunda yer alıyor.

WhatsApp yakında çevrimiçi durumunuzu gizlemenize izin verebilir

Kullanıcı memnuniyetini daha da yükseltmenin peşinde olan şirket, zaman zaman sunduğu yeni özellikler ile gündeme geliyor. Ancak bu seferki haberimiz, WhatsApp’a gelecek yeni bir özellik ile alakalı değil. Hatta tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu ifade edebiliriz. Zira WhatsApp, kullanıcıların ilgi göstermediği bir özelliği yakın zamanda kaldırabilir.

WhatsApp, gruplardan sessizce çıkmanızı sağlayan bir özelliği test ediyor

WhatsApp o özelliği kaldırabilir!

Bildiğiniz üzere Instagram’da olduğu gibi WhatsApp uygulamasında da 24 saat geçerli hikaye özelliği aktif. Yani WhatsApp kullanıcıları, 24 saat geçerli olacak şekilde WhatsApp üzerinden durum fotoğrafları paylaşabiliyor. Ancak bu özellik servis edildiğinden beri kabul etmek gerekir ki çok fazla kullanılmadı. Zira WhatsApp kullanan çoğu kişi zaten Instagram hesabına da sahip ve eğer bu özelliği kullanacaklarsa Instagram üzerinden zaten kullanıyorlar. Dolayısıyla da WhatsApp durum özelliğini günümüz şartlarında hemen hemen hiç kimse kullanmıyor.

WhatsApp, yeni gizlilik kontrolleri ekliyor

Bu durumun farkında olan WhatsApp yetkilileri ise, neredeyse hiç kullanılmayan bu özelliğe son verebilir. En azından ortaya atılan iddialar bu yönde. Eğer söylentiler gerçeğe dönüşecek olursa, WhatsApp durum özelliği ilerleyen aylarda ortadan kaybolabilir. Şirketin bunun yerine çok daha kullanışlı farklı özellikleri platforma getirmeye hazırlandığı da konuşulanlar arasında. Peki siz WhatsApp durum özelliğini kullanıyor musunuz? Bu konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Apple donanım tasarımı başkanı şirketten ayrılıyor