Savaş doları körükledi otomobil fiyatları yine arttı!

806x378 merkez bankasinin faiz karari ne olur piyasalar nasil etkilenir dolar euro ve altin fiyatlari 1632311067594

Tam ikinci el otomobil fiyatları düşmeye başladığı dediğimiz anda savaş patlak verdi. Şimdi de savaşın etkisiyle otomobil fiyatları artmaya başladı.

Savaş doları körükledi otomobil fiyatları yine arttı! Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Ukrayna’ya girmesiyle birlikte tüm dengeler değişti. Yaptırımlar peşi sıra devreye alındı. Türkiye ABD ve müttefiklerinin yanında saf tutsa da dolar bir anda 14 TL’nin üzerine çıktı.

Döviz kurlarında yaşanan bu artışın neticesinde bazı ek tedbirlerin alınması da zorunlu oldu. Fakat şimdilik Merkez Bankası bu konuya ilişkin bir açıklama yapmış değil.

Döviz kurlarındaki yükseliş direkt olarak otomobil fiyatlarını etkiledi. Çok değil kısa bir süre öncesine kadar 370 bin TL civarında fiyata sahip olan bir otomobil 20 gün içerisinde 400 bin TL’lik fiyata kavuştu. Yani kısa sürede 30 bin TL’ye yakın bir zam geldi.

Mercedes-Benz C-Serisi

Savaş doları körükledi otomobil fiyatları yine arttı!

Aynı durum düşük segmentteki otomobillerde de mevcut. İyi kötü her otomobile yüzde 10 oranında zam gelmiş durumda. Eğer döviz kuru artmaya devam ederse muhtemelen zam oranı da artacaktır. Bu sebepten ötürü şu sıralar otomobil almak çok da mantıklı görünmüyor.

Elbette döviz kurlarının daha da yükselmeyeceğinin bir garantisi yok. Yani olası bir yükselişte fiyatlar daha da artacaktır. Bu da bir dizi problemi beraberinde getirecek. Yine de bekleyip göreceğiz.

Apple, Rusya’daki tüm ürünlerinin satışını durdurdu