Microsoft hesaplarının artık parolaya ihtiyacı olmayacak

Microsoft hesaplarının artık parolaya ihtiyacı olmayacak

Microsoft, bugünden itibaren oturum açmak için diğer yöntemleri kullanabileceğini duyurdu. Şirket, bu yılın başlarında kurumsal kullanıcılara bu seçeneği zaten sunmuştu. Özellik şimdi geniş bir sürüme yayılıyor. İşte detaylar.

Artık seçtiğiniz parolayı hatırlamak zorunda kalmak veya bir parola yöneticisi kullanmak yerine, Microsoft Authenticator uygulamasını, Windows Hello’yu, bir güvenlik anahtarı veya SMS ya da e-postayla gönderilen kodları kullanabileceksiniz. Outlook, OneDrive, Microsoft Aile Güvenliği ve hatta Xbox Series X/S gibi hizmetlerde parola olmadan oturum açabileceksiniz. Microsoft, Windows 11’in 5 Ekim‘de piyasaya sürülmesine hazırlanırken, önümüzdeki birkaç hafta içinde bu seçeneği herkesin kullanımına sunacak.

Microsoft hesaplarının artık parolaya ihtiyacı olmayacak

Authenticator uygulamasını yükledikten ve hesabınıza bağladıktan sonra şifrenizi kapatabilirsiniz. Microsoft hesap ayarlarınıza, ardından Gelişmiş Güvenlik Seçenekleri ve Ek Güvenlik’e gidin. Oradan hesabınızı şifresiz bir hesaba geçirebilirsiniz. Ardından, istemleri izleyin ve anlaşmayı imzalamak için Authenticator uygulamasında bir bildirimi onaylayın. Parolanızı istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz, ancak diğer oturum açma yöntemleri çok daha kullanışlı ve güvenli olacaktır. Parolalar siber saldırıda daha kolay ele geçtiğinden bu özellik oldukça kullanışlı olacak diyebiliriz.

Kullanıcılara alternatif, güvenli oturum açma yöntemleri sunulması diğer hizmetlerde de benzer bir özelliğin çalışmalarını başlatabilir. O zamana kadar, mümkün olan her yerde iki faktörlü kimlik doğrulamayı açmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde siber saldırıdan kendinizi koruyabilirsiniz.

Instagram, akışınızı sizin kontrol etmenize izin verecek bir özellik geliştiriyor