Star Wars Battlefront, Force Awakens’tan Mahrum!

star wars battlefront 1

2015 yılının sonunda satışa sunulan Star Wars BattleFront, gişe rekortmeni Force Awakens öğelerinden yoksun kalacak. Serinin yapımcısı, bu kararın nedenlerini anlattı.

Star Wars geçtiğimiz senenin sonunda satışa sunulması ve Force Awakens’in büyük başarılarının da etkisiyle en çok satan yapımlar arasına adını yazdırmıştı. BattleFront’un ilk etapta, yeni üçlemenin öğelerinden faydalanamayacaktı. Buraya kadar her şey tamam olsa da; BattleFront’un geleceğinde de herhangi Force Awakens içeriği bulunmuyor.

Star Wars Battlefront

Maalesef, yapımcı şirket Electronic Arts’ın bu konuda yapabileceği bir şey bulunmuyor. Electronic Arts’ın Baş Finansal Yöneticisi Blake Jorgensen, “Bu, Disney ve LucasArts arasındaki anlaşmadan kaynaklanıyor. Anlamı şu, gelecekten aldığımız hiçbir şeyi, öncü oyunlarımızda kullanmamıza izin yok. Yani Rogue One’dan da hiç bir element bulunmayacak. Film hakkında bilgi öğrenmek istiyorsanız, ne yazık ki bu konuda da bir şey yapamıyoruz. Çok şey bilmiyoruz, bildiklerimizi paylaşmamız da diğer yasak kalemleri arasında. Mevcut BattleFront içeriği, Force Awakens’in 30 yıl öncesinde çevrilen orijinal içerikten ve 2000’li yıllarda izleyiciyle buluşan geçmiş hikayesinden oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

Sınırlanma beklendik ve anlaşılabilir olsa da, hayal kırıklığımız devam ediyor. Disney, 2014 yılından itibaren tüm Yıldız Savaşları içeriğine sahip durumda. Yaratıcı Lucas Arts ve Electronic Arts’ın birlikteliği 2000’li yılların başıyla sınırlı. Yani oyun geliştirecek şirket, birinci elden Disney ile anlaşmak zorunda. Disney’in talep ettiği telif ücretinin ise dudak uçuklattığı fısıldanan dedikodular arasında.