İlk iPhone modeli ne kadar dayanıklıydı?

ilk iphone

Bildiğiniz gibi Apple bu sene iPhone’un 10. yılına özel bir model tasarlıyor. Peki 2007 yılında satışa sunulan ilk iPhone modeli ne kadar dayanıklıydı? İşte cevabı.

Apple, şu aralar hummalı bir şekilde yeni iPhone modeli üzerinde çalışıyor. iPhone’un 10. yılına özel olarak tasarlanan bu modelin, Apple tarihinde yeni bir sayfa açması bekleniyor. Fakat bu haberimiz, yeni iPhone ile ilgili değil. Aksine ilk iPhone modeli ile ilgili bir haberle karşınızdayız.

Apple ilk iPhone modelini 2007 yılında satışa sunmuştu. Şimdiki cihazlara nazaran biraz tombul ve ufak bir ekrana sahip olan bu telefon, o zamanlar çağ açan niteliklere sahipti.

Peki ilk iPhone modeli gerçekte ne kadar dayanıklıydı? Açıkçası dışarından bakıldığında telefonun son derece sağlam durduğunu söylemek mümkün. Peki 2007 model bir iPhone sağlam bir dayanıklılık testine ne kadar dayanabilir?

Malumunuz o zamanlar dayanıklılık testleri vs. şimdiki kadar popüler değildi. Bu yüzden o yıllarda iPhone ile bir dayanıklılık testi çekilmemiş olabilir. Neyse ki telefonlara yaptığı çeşitli işkencelerle ünlü olan Zack Nelson, YouTube kanalında bu eksikliği gidermeye karar vermiş. iPhone’un 10. yılı şerefine bulduğu bir 2007 model iPhone’u çeşitli dayanıklılık testine sokan Nelson, son derece ilginç sonuçlarla karşılaşıyor.

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri ilk Phone’un dayanıklılık testi ile başbaşa bırakalım.

Açıkçası ilk iPhone modelinin o zamanın şartlarına göre son derece sağlam olduğunu söylemek mümkün. Fakat söz konusu çizilme testi olduğunda, telefonda derin yaralar açılmış durumda. Yine de günümüz iPhone modellerinden daha sağlam durduğunu söylemek gerekiyor.