iPhone 8 için üretim bandı dönmeye başlıyor!

iphone 8 9

Apple’ın önümüzdeki dönemde satışa sunacağı iPhone 8 için üretim bandı nihayet dönmeye başlıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Apple, bu sene iPhone’un 10. yılına özel olarak tasarladığı premium özelliklere sahip bir modeli satışa sunacak. Şimdilik iPhone 8 ismi ile lanse edilen bu model hakkında neredeyse her gün yeni bir sızıntı ya da haberle karşılaşıyoruz.

Özellikle son dönemlerde Apple’ın iPhone 8 üretimi ile ilgili pek çok sorunlar karşılaştığını ve bu sorunların üstesinden gelemediğini okumuştuk. Bu söylentilerin ne kadar doğru olduğu bilinmese de, Cupertino merkezli şirketten durum hakkında herhangi bir açıklama da gelmiş değil.

Yeni jenerasyonun ilk modeli olması beklenen iPhone 8 hakkında geçtiğimiz saatlerde yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Söylentilere göre TSMC, Apple’ın yeni jenerasyon iPhone modellerinde kullanmak istediği A11 yonga seti için düğmeye basmış durumda.

Apple’ın 10nm üretim sürecine tabi ilk yonga seti olan A11’in nasıl bir performans ortaya koyacağı şimdiden büyük merak konusu olmuş durumda.

TSMC’nin A11 yonga seti için üretime bu kadar erken başlamasının temel nedeni ise Huawei ve MediaTek gibi firmalardan da yoğun talep görüyor olması. Zira bu firmalar da üretim aşaması esnasında TSMC’den önemli destek alıyorlar.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Ortaya atılan son iddialarda Apple’ın yeni iPhone modelini önümüzdeki ay gerçekleşecek olan özel etkinlikte tanıtabileceği belirtiliyor. Bu son derece düşük bir ihtimal olsa da teknoloji severleri heyecanlandırdığı da bir gerçek.