Apple 10 yılda kaç iPhone sattı?

ip7

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden Apple, 3. çeyrek sonuçlarına ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Apple şu aralar iPhone’un 10. yılına özel bir model üzerinde çalışıyor. Yani ilk iPhone günüzmüzden 10 sene önce, 2007 yılında satışa sunulmuştu. Tanıtılmasıyla birlikte cep telefonu sektörüne adeta sınıf atlatan bu cihaz seneler içinde temel hatlarına sadık kalarak önemli bir gelişim gösterdi. Peki iPhone geçtiğimiz 10 yıl içerisinde kaç adet sattı?

İşte bu merak uyandırıcı sorunun cevabı, en yetkili ağızdan, direk olarak Apple’ın kendisinde geldi. 3. mali çeyrek sonuçlarını açıklayan Amerikalı teknoloji devi, iPhone’un 10 yıl içerisinde kaç adet sattığını da açıkladı. Bizzat Tim Cook tarafından yapılan açıklamada, ilk iPhone’dan iPhone 7’ye kadar geçen süre içerisinde yaklaşık olarak 1.2 milyar iPhone’un satıldığı belirtildi.

Bu rakam, dünya nüfusunun neredeyse 7’de 1’ine denk geliyor. Açıkçası iPhone’un bu kadar fazla satması kimse için bir sürpriz olmamıştır. Zira, Apple şu anda akıllı telefon pazarının 2 numarası konumunda bulunuyor. Amerikalı şirket, 2016’da pazarın yaklaşık olarak yüzde 14’üne hakimdi. Buna karşın, bu pazardaki toplam kar marjının yaklaşık olarak yüzde 80’i Apple’ın kasasına giriyor. Konuyla ilgili bir diğer ilginç istatistik ise iPhone kullanım oranları. Zira şuanda ki rakamlara göre, iPhone kullanıcılarının yüzde 80’inden fazlası iPhone 5 ve üstü modelleri kullanıyor.