İklim krizine uzaydan müdahale edilecek: Hazırlıklar yapılıyor

İklim krizi yüzünden evlilikler artabilir! İşte sebebi

İklim krizine uzaydan müdahale edilmesi hedefleniyor. Özellikle son dönemlerde ciddi bir şekilde kendisini hissettiren küresel ısınma NASA ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

İklim krizine uzaydan müdahale etmek için bazı çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar ile birlikte iklim değişikliğinin yaratmış olduğu tahribat büyük oranda engellenmek isteniyor. İklim gözlemleri analiz ve bilimsel araştırmalar ile birlikte yeni bir eylem planı oluşturuldu. Bu eylem planı birçok çalışmayı beraberinde getirecek.

NASA tarafından yapılan açıklamalara göre araştırma tesisleri, ekipmanlar, araçlar ve altyapı bu iş için kullanılacak. Deniz seviyesinin yükselmesi, ozon tabakasının delinmesi, hava kirliliği ve Güneş’in hareketleri bu konuda büyük etki oluşturuyor. Özellikle sera gazı iklim değişikliğinin en büyük nedeni.

İklim krizine uzaydan müdahale kesinleşti

Yapılan açıklamalara göre yeni eylem planının bazı maddeleri ortaya çıktı. Öncelikle dünyanın su ve enerji dengesi hakkında bazı veriler güncellenecek. Böylece müdahale için gerekli veriler tam oluşturulmuş olacak. Ayrıca iklim krizi ile ilgili risk analizi oluşturulmak isteniyor.

İklim krizine uzaydan

Aslına bakacak olursak NASA iki farklı yöntem belirledi. Bunlardan ilki iklim değişikliği krizini engellemek diğeri ise daha çok buna uyum sağlamak ile ilgili. Mevcut koşullarda eğer iklim değişiklikleri kesin olarak gerçekleşirse buna uyum sağlamak gerekecek. Böyle durumlarda zarar minimalize edilebilir. İklim krizine uzaydan müdahale için temel taşlar döşendi.

Türkiye Paris İklim Anlaşması konusunda önemli bir adım atıyor

NASA uzun bir süredir iklim krizine müdahale etmeye çalışıyordu. Ancak bununla ilgili pek yeterli ortam oluşmadı. Paris İklim Anlaşması ile birlikte bu ortamın kesin olarak oluştuğu düşünülüyor. Peki sizce uzaydan böyle bir müdahalede bulunmak krizi engelleyebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.