Şeffaf, güvenilir ve duyarlı

xerox 2

“En İyi 100 Tüzel Kişi” listesinde 4. sırada gösterilen Xerox, 2015 yılı itibarı ile sera gazı emisyon oranını yüzde 32 düşürdü, su tasarruf oranını yüzde 28’e taşıdı, katı atık miktarlarını yüzde 93 oranında azalttı.

Xerox, daha iyi bir çalışma ortamı, sosyal yaşam, sürdürülebilir bir çevre ve üretim sistemi yaratabilmek için bağımsız kuruluşların denetiminde kendisine hedefler koyuyor, duyarlı bir çalışma ve üretim şekline şirket hedeflerinden ödün vermeden de ulaşılabileceğini gösteriyor. Paris’te düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda uluslararası kuruluş CDP (Karbon Saydamlık Ajansı), dünya üzerinden binlerce şirketin iklim değişikliliğine karşı gösterdiği duyarlılığa göre değerlendirildiği S&P İklim Değişikliği Duyarlılık Endeksi’ni açıkladı. Xerox, şeffaf ve güvenilir bilgi sağlaması ile 100 üzerinden 99 puan alarak, binlerce şirket arasında ilk yüzde 10’luk dilimde yer alan lider firmalar arasında tanımlandı.

xerox 3

Paris İklim Değişikliği Konferansı öncesinde Beyaz Saray’da A.B.D Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından organize edilen toplantıda, Xerox, diğer büyük Amerikan şirketleri ile birlikte, İklim Değişikliği Sözleşmesini de imzalamıştı.

İklim değişikliği konusunda şeffaflığı ve güvenilir bilgi yayımlaması bağımsız uluslararası sivil toplum kuruluşu CDP tarafından övgüye değer bulunan Xerox’un 2006 yılından itibaren her yıl düzenli olarak açıkladığı Küresel Vatandaşlık Raporu, kurumun yönetim ve çalışan değerlerini, çevre politikalarını, sürdürülebilir iş yaklaşımlarını ve sosyal sorumluluklarını ortaya koyuyor. Sürdürülebilir bir dünyada sürdürülebilir iş yapmayı hedefleyen Xerox’un 2015 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu’nda dikkat çeken sonuçlar şöyle sıralanıyor:

xerox 2

  • Xerox, Kurumsal Sorumluluk Dergisi’nin (Corporate Responsibility Magazine) “En İyi 100 Tüzel Kişi” listesinde; iklim değişikliği, çalışan ilişkileri, çevre, finans, idare, insan hakları ve yardımseverlik kategorilerinde gösterdiği performans ile sırada yer aldı.
  • Xerox, kadın çalışanlarına verdiği önemi devam ettirdi. Xerox çalışanlarının yüzde 55’i kadınlardan oluşuyor ve kadın çalışanlarının yüzde 27’si yönetici pozisyonlarında bulunuyor.
  • Xerox geçtiğimiz yıl zararsız katı atıklarını yüzde 93 oranında azaltmayı başardı. Şirket, 2020 yılına kadar bu oranı yüzde 100’e taşımayı planlıyor.
  • Xerox tonerlerinin yüzde 25’i geri dönüştürülmüş malzemeden üretildi. Geri dönüştürülemeyen yüzde 75 oranındaki toner atığı ise buhar ve elektrik enerjisi elde etmek için kullanılıyor.
  • Xerox’un geri dönüşüm programı kapsamında 38.000 ton atığın doğaya karışmasının önüne geçildi. Bu miktar 44.680 aracın yollardan ayrılmasına eşit.
  • Xerox 210.000 ton karbondioksit üretimini azaltarak emisyon oranlarını yüzde 42 oranında azalttı ve enerji tüketim oranını yüzde 31 azalttı.
  • 2010’dan beri, Xerox’un direkt ve dolaylı sera gazı emisyon oranı yüzde 32 dolayında düşüş gösterdi. Elde edilen bu düşüşte, Xerox’un enerji verimliliği ve yönetimi uygulamalarında sağladığı ilerlemeler ve geliştirilen yeni teknolojilerin payı büyüktü.
  • Xerox, 2009’da yüzde 21 olan su tasarruf oranını 2014’te yüzde 28’e taşıdı. Xerox, 2020 yılına kadar bu oranı yüzde 35 oranına çekmeyi hedefliyor.
  • Geçtiğimiz yıl 2500’den fazla dernek, lise ve üniversite Xerox Vakfı’ndan finansal yardım aldı.

xerox 1

Xerox’un geçtiğimiz yıl en çok dikkat çeken sosyal sorumluluk projelerinden biri Ebola salgını için yürüttüğü çalışmalar oldu. Ortaya çıktığı 1976’dan beri ilk kez bu kadar yayılma gösteren ve geçtiğimiz yıl binlerce insanın ölümüne yol açan salgına karşı verilen en etkili mücadelelerden biri de Xerox’a aitti. Xerox Ebola salgınının yayılmasını önlemek ve takibini sağlamak amacıyla, ilgili her türlü veriyi kaydedip analiz ederek hastalığın takibini ve yetkililerin vakalara daha hızlı müdahale etmesini sağlayan Maven adında bir yazılım geliştirdi. Geliştirdiği yazılım ile salgına karşı önemli başarı elde edilmesini sağlayan Xerox, aynı zamanda Çocukları Kurtarın Vakfı’na Ebola çalışmalarında kullanılmak üzere önemli maddi yardımlarda bulundu.

Instagram, kullanıcıların oturumunu kapattı!