İklim değişikliği dünya nüfusunu korkunç derecede etkiledi: Sonuçlar kötü

iklim değişikliği dünya nüfusunu

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre iklim değişikliği dünya nüfusunu korkunç derecede etkiledi. Özellikle son dönemlerde bu etkinin daha fazla görüldüğünü söyleyebiliriz.

İklim değişikliği dünya nüfusunu etkilemeye devam ediyor. Son zamanlarda yaşayan bazı araştırmalar bunu çok daha net bir şekilde ortaya koydu. Her geçen gün etkisini daha da fazla gösteren küresel ısınma Dünya nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 85 gibi bir bölümünü etkiliyor.

İngiltere merkezli Nature Climate Change tarafından yapılan araştırmalara göre hiç tahmin edilemeyecek yerlerde bile insan faaliyetleri son derece kuvvetli. Raporda iklim değişikliğinden etkilenen bazı yerlerden bahsediliyor. Bu yerler genel olarak daha fazla etkileniyor.

İklim değişikliği dünya nüfusunu zor durumda bırakıyor

Makine öğrenimi yoluyla yapılan çalışmalar sonucunda küresel ısınmaya yönelik 100 bin civarında çalışma analiz edildi. Bu analizler ile birlikte iklim değişikliği konusunda bazı sonuçlar ortaya çıktı. Sıcaklık ve yağış değişiklikleri burada biraz daha ön planda.

iklim değişikliği dünya nüfusunu

İnsan aktivitesi ısı dalgalarına neden oluyor. Bu ısı dalgaları aynı zamanda sel gibi olayların yaşanmasına kadar bir döngü oluşturuyor. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda insan aktivitesi ile ekstrem sıcaklıklar arasında son derece güçlü bir bağ olduğu görüldü. Dünyadaki kara alanlarının yüzde 80 gibi bir bölümü küresel ısınmadan etkilendi. İklim değişikliği dünya nüfusunu önemli ölçüde şekillendiriyor.

Paris iklim anlaşması konusunda bomba gibi bir iddia ortaya atıldı

New York’tan Güney Sudan’a kadar dünyanın tamamında iklim değişikliği çok sert bir şekilde hissediliyor. İnsan hayatı ise bundan büyük ölçüde etkileniyor. Bilim insanları ilerleyen yıllarda şu anki etkinin çok daha fazlasının görüleceğini düşünüyor. Peki siz tüm bu araştırma sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?