Riot Games, ‘League of Legends’ta sohbeti kaldırıyor

Riot Games, 'League of Legends'ta sohbeti kaldırıyor

Çevrimiçi oyunlar, sadece eğlenmek isteyen oyuncuların deneyimini mahvedebilecek toksik davranışlarla dolu. League of Legends’ta sözlü tacizi engellemek amacıyla Riot Games, herkese açık eşleştirme oyunları için tüm sohbetleri en azından geçici olarak devre dışı bırakmaya karar verdi. İşte detaylar.

Riot Games, League of Legends platformundaki toksik davranışların önüne geçmek için sohbet kısmını kaldırıyor. Sohbet özelliği, oyunculara rakip takımla iletişim kurmanın bir yolunu sunuyordu. Takım içinde iletişim kurmak açısından da kullanışlı olan sohbet kısmı aynı zamanda bir sürü probleme de sebep oluyordu. Oyun direktörü Andrei Van Roon ve baş oyun yapımcısı Jeremy Lee, duyurularında, bu yıl oyun içi sözlü tacizin artması nedeniyle şu anda olumsuz etkileşimlerin olumlulardan daha ağır bastığını yazdı.

Riot Games, 'League of Legends'ta sohbeti kaldırıyor

Riot, takım sohbetlerinde sözlü taciz oranı oldukça yüksel. Şirket, tacizlerin önüne geçmek için sohbeti kaldırmanın tek başına yeterli olmayabileceğini bile düşünüyor. Polygon’a göre, değişikliğe tepki oyuncular tarafından çoğunlukla olumsuz şekilde oldu. İnsanlar rakip takımlardan oyuncularla bağ kurdukları eğlenceli deneyimlerden de bahsetti. Hatta bazı oyuncular, toksik davranışların çoğunun takım sohbetlerinde gerçekleştiğini iddia ediyor. Riot, aldığı geri bildirime göre değişikliği korumayı veya tersine çevirmeyi seçebilir. Şirket sohbetin kaldırılmasının olumlu olduğunu düşünen bölgelerde de özelliği sunmaya devam edebilir. Ancak şimdilik şirketten oyumcu yorumlarına bir dönüş gelmedi.

Koronavirüs antikor kokteyli ölüm oranlarını büyük oranda azaltıyor