İkinci elde stokçuluk zirve yaptı!

Huawei, sürücüsüz otomobil teknolojisini 2025 yılına kadar geliştirmeyi hedefliyor

Otomobil fiyatları günden güne artarken, sektörün önemli isimlerinden yaşanılan durumlara ilişkin peşi sıra açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İkinci elde stokçuluk zirve yaptı! Otomobil fiyatlarını tutabilene aşk olsun. Gerek küresel gerekse de ulusal sebeplerden dolayı, günden güne artan, bazen aynı ay içerisinde iki defa zam görebilen sıfır otomobiller, vatandaşın gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Öte yandan sıfır otomobillerde yaşanan bu önlemez fiyat artışı, doğal olarak ikinci el piyasasını da etkiliyor ve bu pazarda da fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor. Ancak sektörün önde gelen isimlerinden bazıları, ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan bu fiyat artışının aslında sanıldığı kadar “doğal” olmadığını iddia etti.

İkinci elde stokçuluk

Otomerkezi.net CEO’su ve piyasanın bilinen isimlerinden Muhammed Ali Karakaş, özellikle bazı otomobil markalarına yönelik çok ciddi düzeyde stokçuluk yapıldığını ve bu markalara ait araçların piyasadan adeta toplandığını öne sürdü.

İkinci elde stokçuluk

İkinci elde stokçuluk zirve yaptı!

Kendi yaptığı araştırmalara göre, bilinen ilan sitelerinde aynı kişilerin aynı aracı farklı başlıklarla onlarca defa ilana koyduğunu söyleyen Karakaş, bu kişilerin amaçlarının ise ellerinde bulunan stokları daha yüksek fiyattan satabilmek için araçların piyasa fiyatını arttırmak olduğunu iddia etti.

İkinci elde stokçuluk

Sıfır araç fiyatlarının geleceğiyle ilgili fikirlerini de paylaşan Karakaş, yıl başından bu yana kurun %15 dolaylarında arttığını ve buna bağlı olarak da sıfır araç fiyatlarında %20 civarında bir zam görüldüğünü hatırlatarak, benzer bir durumun yazı aylarında da yaşanacağını ve bu sebeple yaz bitimine doğru %20’yi bulabilecek yeni zamlara hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

Thor: Love and Thunder fragmanı yayınlandı