Otomotiv bayisine stokçuluk cezası kesildi!

Otomotiv üretimi

Ticaret Bakanlığı, İzmir’deki bir otomotiv bayisine rekor ceza kesti. Cezanın sebebi ise stokçuluk!

Otomotiv bayisine stokçuluk cezası kesildi! Bildiğiniz gibi sıfır otomobil piyasasında son zamanlarda fiyatlar hayli yükseldi. Bunda çip krizinin yanında Türk Lirasında yaşanan değer kaybının da payı oldukça fazla. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada otomotiv sektöründe de stokçuluğun olduğuna değinmişti. Bu açıklamanın ardından Ticaret Bakanlığı denetimlerini sıkılaştırdı ve İzmir’de bulunan bir otomotiv bayisine rekor ceza kesti. İşte detaylar!

Otomotiv bayisine stokçuluk cezası kesildi!

Ticaret Bakanlığı İzmir’de bulunan bir otomotiv bayisine stokçuluk cezası kesti. Ceza en üst sınırdan kesildi ve bedeli 545.550 TL oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkanlar seferber edilmektedir.”

Otomotiv bayisine stokçuluk cezası kesildi

Bu cezaların devamı gelecek mi büyük merak konusu. Bildiğiniz üzere daha önce Rekabet Kurumu tarafından birçok zincir markete rekor derecede para cezaları verilmişti. Bu cezaların sebebi ise genel anlamda haksız fiyat artışı olmuştu. Ancak cezaların ardından bu marketlerin zam yapmaktan çekinmediğini hatta daha da cesur davrandıklarını gördük. Umarız benzeri bir durumu otomotiv sektöründe yaşamayız. Zira stokçuluğu doğuran ana sebep de fiyatlarda sürekli bir artışın yaşanması. Eğer fiyatları sabit tutabilecek bir ekonomik denge oluşturulursa stokçuluk da kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Razer Kraken V3 oyuncu kulaklığı ile oyunların tam ortasına dalın!