İkinci el otomobil fiyatları düşmek bilmiyor

dizel otomobiller yasaklanıyor 2

Son dönemde gerçekleşen ÖTV matrah düzenlemesi sonrasında otomobil fiyatlarının düşmesi bekleniyordu. Fakat bu beklenti hayal oldu.

İkinci el otomobil fiyatları düşmek bilmiyor. Bilindiği üzere kısa süre önce otomobil fiyatlarında bir düzenlemeye gidilmişti. Daha doğrusu ÖTV matrahlarında yapılan değişiklikle sıfır otomobillerin fiyatları biraz aşağıya çekilmişti. Özellikle alt dilimde yer alan otomobil kalmaması, hükümeti böyle bir adım atmaya zorlamıştı.

Birçok modelin fiyatında yapılan indirimler sonrasında beklenti artmıştı. Sıfır otomobillerin fiyatının düşmesi sonrasında ikinci el otomobillerde de indirim yapılabileceği düşünülüyordu. Fakat bu düşünce gerçekleşmedi.

2. el otomobil fiyatları düşmek yerine arttı. Normalde yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte ikinci el oto fiyatlarında bir düşüş gerçekleşirdi. Fakat bu düşüş 2021’de gerçekleşmedi.

Cenevre Otomobil Fuarı

İkinci el otomobil fiyatları düşmek bilmiyor

Sıfır olarak gelen otomobillerin de galeriler tarafından toplanarak liste fiyatının 30 – 40 bin TL üzerine satılması son kullanıcıların moralini bozmuş durumda. Hali hazırda herkes hayat pahalılığında şikayet ederken, bir de işin içerisinde bu tarz fırsatçıların girmesi fiyatları çok olumsuz etkiliyor.

Sonuç olarak kısa bir süre daha fiyatların düşmesini beklemek hata olur. Öte yanda otomobil alma gibi bir düşünceniz de varsa çok fazla ertelememenizi tavsiye ederiz. Zira gün geçtikçe otomobil fiyatları daha da artıyor. Fiyatlar düşecek beklentisine bel bağlamak şu sıralar çok da mantıklı görünmüyor. Elbette yine de tercih sizin.

Huawei HarmonyOS ve openEuler’a aynı anda odaklanacak işte detaylar