İkinci el ekran kartı almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar aldatıcı olmasın

rghrt

Mining aktivitelerinin büyük oranda bitmesiyle birlikte ikinci el ekran kartı fiyatları aşırı bir şekilde ucuzladı. Peki ikinci el ekran kartı almak ne kadar mantıklı? Ekran kartı alırken dikkat etmemiz gereken unsurlar neler? İşte bu soruların yanıtı.

İkinci el ekran kartı almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar aldatıcı olmasın! Son dönemde ekran kartı fiyatları inanılmaz derecede düştü. Çok değil 4 ay öncesinde 8000 TL seviyesine satılan bir kartın günümüz fiyatı 3000 – 4000 TL aralığında değişiyor.

Hal böyle olunca insanlar da ikinci el kart piyasasına yöneldiler. İkinci el kartların fiyatları da hayli uygun diyebiliriz. Hali hazırda 8GB’lık RX 570 – 580 kartlar bile 2000 TL civarlarında fiyatlardan satılıyor. Elbette bu kartların çoğu da mining yapılmış kartlar.

Ekran kartı fiyatları

Peki daha önce mining işinde kullanılmış bir kartı oyun oynamak için almak mantıklı mı?

İkinci el ekran kartı almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar aldatıcı olmasın

Mining yapılan kartlar, aralıksız olarak yüksek sıcaklık değerlerinde çalıştığı için 1 sene içerisinde yıpranıyorlar. Bu yıpranmada en büyük zararı transistörler ve entegreler görüyor. Entegrelerin aşırı ısınması, eleman üzerinde erozyona neden olabiliyor. Peki bu durumda yapılacak şey ne?

Bilgisayar Fiyatina Ekran Kartı Nvidia Titan X1

Bu ekran kartlarını aldığınızda kısa vadede sorun yaşamasanız bile, ilerleyen süreçlerde sıkıntı yaşamanız muhtemel görünüyor.

ekran kartı 2

O yüzden mining yapılmış olan ekran kartlarından uzak durmanızı tavsiye ederiz. İnternette gördüğünüz 1 yıllık temiz ekran kartı ilanlarına da pek kulak asmayın. Keza pek çok miningçi ekran kartlarını yılda 1 kez değiştiriyor. Yine de son karar sizlerin.

FTX borsasının kurucusu dolandırıcılık iddialarına bakın ne dedi