iGlass özellikleri ile yok artık dedirtiyor!

iglass

Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtması beklenen ilk sanal gerçeklik gözlüğü iGlass (ya da daha çok bilinen ismiyle Apple Glass) ile ilgili detaylar yavaş yavaş netleşmeye başladı. İşte konu ile ilgili tüm ayrıntılar.

iGlass özellikleri ile yok artık dedirtiyor! Geçtiğimiz günlerde ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından yapılan açıklamalarda, Apple’ın üzerinde çalıştığı gözlük için “Karma Gerçeklik Gözlüğü” demenin daha doğru olacağı, çünkü bu gözlüğün hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik öğelerini tek bir vücutta topladığı belirtilmişti. İşte Amerikalı teknoloji devinin üzerinde çalıştığı bu karma gerçeklik gözlüğü hakkında taze taze servis edilmiş yeni bilgiler var.

Apple akıllı gözlük

Apple’a yakınlığıyla bilinen ve Apple sızıntıları konusunda Ming-Chi Kuo ile büyük bir rekabet içerisinde olan Mark Gurman tarafından yapılan açıklamalara göre, karma gerçeklik gözlüğünde yeni yonga seti olan M2 işlemci kullanılacak. Bu işlemciyi 16GB RAM ile destekleyeceği iddia edilen Apple, bu sayede cihazın performans anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamasına da müsaade etmemiş olacak.

apple glass 3

iGlass özellikleri ile yok artık dedirtiyor!

Öte yandan her iki duyumcunun bu yeni gözlük için verdikleri muhtemel çıkış tarihleri de aynı. Bugüne kadar yapılan açıklamalara göre, Apple yeni nesil karma gerçeklik gözlüğünü bu yılın sonlarına doğru üretmeye başlayacak olsa da, cihazın resmen tanıtılması için 2023 yılını beklememiz gerekiyor.

apple glass concept 1

Son olarak Amerikalı teknoloji devinin geçtiğimiz aylarda yeni bir işletim sistemi olan ve muhtemelen karma gerçeklik gözlüğüne hayat vermesi beklenen realityOS işlemcisi üzerinde çalıştığının anlaşılması, teknoloji dünyasının bu karma gerçeklik gözlüğünü daha büyük bir heyecanla beklemesine neden olmuştu.

Avrupa Birliği Elon Musk’ı uyardı; Twitter yasaklanabilir