İddia: Sony PS Vita 2’yi Geliştiriyor

11

Sony hakkında ilginç bir söylenti ortaya atıldı. İleri sürülene göre şirket gizlice PS Vita 2 üzerinde çalışmaya başlamış. Lafı daha fazla uzatmadan söz konusu cihazın özelliklerine ve detaylara yakından bakalım.

Donanımlarla ilgili sızıntılar paylaşan Youtuber Moore’s Law Is Dead (MLID), PlayStation 2 Vita kısaca PS Vita 2‘nin şu anda tasarım aşamasında olduğunu söyledi. MLID konsolda henüz onaylanmamış özel AMD APU’nun kullanılacağını ve cihazın çıkmasına en aşağı iki yıl olduğunu da sözlerine ekledi. Yeni el konsolunun PlayStation 5 oyunlarını oynatabileceği ve PlayStation 4 oyunları için de geriye dönük uyumluluk olacağı belirtiliyor.

ps vita 2

MLID’in raporuna göre cihaz daha erken geliştirme aşamasında ve bu nedenle bazı şeyler ilerde değişebilir. Sony söylenenlerin dışında farklı özelliklere imza atabiliyor. Yeni el konsolunun tam olarak ne zaman açıklanacağı ve piyasaya sürüleceği de belirsiz. Son olarak kaynak AMD’nin APU sözleşmesini doğrulayabildiğini de ifade etti.

MLID yani tam adıyla Moore’s Law Is Dead’in biraz dengesiz sicili var. Geçmişte yaptığı bazı sızıntılar gerçek çıkmamış ve yanılmıştı. Bu yüzden PS Vita 2 konusunda da yanılıyor olabilir. Neler olacağını önümüzdeki aylarda birlikte göreceğiz. Şimdilik söylentiler bu kadarla sınırlı. Elimize yeni bilgiler geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Death Stranding 2’den Beklenen Fragman Geldi