İddia: iPad Mini 7 bu sene çıkabilir

123 9

Yeni iPad mini hakkında çeşitli spekülasyonlar gündeme geldi, ancak son dönemlerde tabletle alakalı dedikodular sessizliğe gömülmüştü. Durum değişti. iPad mini 7’yi belki önümüzdeki aylar içinde görebiliriz.

Sızıntılar konusunda güvenilir kaynak olan Twitter kullanıcısı ShrimpApplePro, Apple’ın 7. nesil iPad mini üzerinde çalıştığını belirtti. Kaynak, yeni Apple Watch’larla ilgili yazdığı tweet dizisinde, iPad mini 7‘nin gelebileceğine dair bazı kanıtlar bulduklarını söyledi. Tabletin bu sene içinde tanıtılabileceğini işaret etti. Ancak daha fazla ayrıntıyı zamanı geldiğinde paylaşacağını sözlerine ekledi.

Bu sene başlarında Weibo kaynaklı dedikoduda Apple’ın yeni iPad mini’yi 2023’te çıkarıp çıkarmamak arasında kararsız kaldığı ileri sürüldü. Mark Gurman ise iPad mini’nin büyük yeniliklerle gelmeyeceğini belirtti. Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre iPad mini 7 büyük olasılıkla 2024’ün 1. çeyreğinde seri üretime girecek. Raporlar karışık gibi görünse de, Apple’ın planları arasında yeni iPad mini var.

ipad mini 7

iPad mini 7’de en önemli yenilik işlemci olacak. Şu anda satışta olan iPad mini’de A15 Bionic işlemcisi var. Standart iPhone 15’lerin A16 Bionic, Pro modellerin ise A17 Bionic yongasıyla satışa sunulması bekleniyor. Yani yeni iPad mini bu yongalardan birine sahip olabilir. A16’nın kullanılması daha muhtemel görünüyor. Ön ve arka kamerada da değişiklikler yapılabilir. Tabii ki teknoloji devinin ne gibi yükseltmeler sunacağı belli değil. Tablet cihaz hakkında çok az bilgi var.

Mark Gurman kısa süre önce paylaştığı raporunda, Apple’ın 6. nesil iPad Air‘ı geliştirdiğini söyledi. Fakat Gurman yeni iPad Air’ın özellikleri hakkında herhangi bir şey demedi ve ne zaman çıkacağının da belli olmadığını açıkladı. iPad Air’ın son modeli yani 5. nesili 2022 Mart ayında çıktı. Apple, 5. nesil tablette M1 işlemciye, 12 MP ön kameraya, daha hızlı USB-C bağlantı portuna, hücresel modeller için 5G desteğine ve yeni renk seçeneklerine yer verdi. Cihazın 64 GB’lık başlangıç modeli 599 dolardan başlıyor.

Assassin’s Creed Mirage’ın oynanış süresi şaşırttı