Hyrule Warriors: Age of Calamity inceleme

Hyrule Warriors: Age of Calamity

#İŞBİRLİĞİ

The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın tatı damağında kalanlar için Hyrule Warriors: Age of Calamity çıkışını gerçekleştirdi. Bakalım oyun neler sunuyor?

Nintendo’nun Switch için geliştirmiş olduğu Hyrule Warriors: Age of Calamity, Dynasty Warriors ve Legend of Zelda karşımı olması ile dikkat çekiyor. Nintendo Switch’in çıkış oyunu olan ve yılın oyunu seçilen The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın tadı damağında kalanlar için geliştirilen Age of Calamity oyunculara fantastik bir deneyim sunuyor.

Hyrule Warriors: Age of Calamity inceleme

Serinin ilk oyunu Hyrule Warriors, Zelda’ya bir bütün olarak bir aşk mektubu niteliğindeyken, Age of Calamity daha savaş mekanikleri ile dolu olan ve hikayesi ile sağlam bir deneyim sunan oyun olarak karşımıza çıkıyor. Breath of the Wild’dan aşina olduğumuz ses ve menü tasarımını harmanlayan yeni oyun, konusu ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Hyrule Warriors Age of Calamity’te Breath of the Wild’ın başlamasından tam 100 yıl öncesi konu alınıyor. Hyrule’ın düşüşünün öncesinin konu alındığı oyun, hack and slash türünde diyebiliriz. Breath of the Wild’da gördüğümüz tüm düşmanlar bu oyunda toplu olarak karşımıza çıkıyor. 100 yıl öncesinde cengaver bir savaşçı olan Link, bu canavarları üçlü beşli kesmeyi başarabiliyor. 

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Harita üzerinde yarışırken hırsız düşmanları alt etmeye veya karakolları ele geçirmeye çalışırken yüzlerce minyonu kesmek oldukça eğlenceli bir tat katıyor. Daha yüksek seviyeli düşmanlar, sağlık çubuklarını kırdıkça, savunmalarını kırılgan anlarda kırmayı veya büyülü gelişmelerle karşı saldırıları hedeflerken daha fazla zorluk çıkarıyor. Tabii bu zor düşmanların üstesinden gelmek için de kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.

Pikmin 3 Deluxe incelemesi

Savaşta küçük taktik endişeler ortaya çıksa da, gerektiğinde kontrolünü elinize alabiliyorsunuz. Yani strateji oyunun ikinci planında yer alıyor.

Breath of the Wild’ın haritasını baz alan oyunda çeşitli yükseltmeler bulunuyor. Bu yükseltmeler ile kıyafet ve kılıçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Her karakter için ayrı yükseltme sunan oyun, savaş alanında karakterler arasında geçişi de mümkün kalıyor.

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Breath of the Wild’da yer alan ana karakterlerin yanında farklı karakterler de sunan oyun, grafiksel açıdan da oldukça tatmin edici.

Age of Calamity, BoTW’ın dünyasını daha da genişletip farklı mekanikler sunması ile de ön plana çıkıyor. Misal artık oyunda kayalara veya dağa tırmanma mekaniği yer alıyor. 

Düşmanların üzerinize toplu bir şekilde akın akın geldiği oyunları seviyorsanız Age of Calamity tam size göre. TLoZ: BoTW 2 öncesinde Age of Calamity sizi oldukça tatmin edecektir.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Hyrule Warriors: Age of Calamity