En iyi ikinci kamera Nexus 6P’de!

huawei nexus 6p arka

Google’ın yeni amiral gemisi Huawei Nexus 6P modelinin kamerası, piyasadaki en iyi ikinci akıllı telefon kamerası olarak derecelendirildi. DxOMark tararafından yapılan puanlandırmanın detayları haberimizde. İşte Huawei Nexus 6P kamerası.

huawei-nexus-6p-arka

Google’ın yeni cihazlarını duyurmasının ardından, yeni Nexus modelleriyle ilgili detaylı bilgiler gelmeye başladı. Kamera konusunda dersini çalışmış görünen Google, Nexus 6P modelinde başarılı bir kameraya yer vermiş. Sony sensörlü kamera 12.3 MP çözünürlüğe sahip. f/2.0 diyafram açıklığına sahip olan kameranın piksel boyutu 1.55 mikron olarak paylaşıldı. 1.55 mikron piksel boyutu, Nexus 6P kamerasının daha çok ışık toplayacağı ve daha başarılı fotoğraflar çekeceği anlamına geliyor.

DxOMark isimli karşılaştırma sitesi, Nexus 6P modelinin kamerasını piyasadaki en iyi ikinci akıllı telefon kamerası olarak derecelendirdi. Fotoğrafta 86, videoda 79 puan alan model, ortalam 84 puanla listede ikinci sıraya yerleşti. Listenin birinci sırasında Samsung Galaxy S6 Edge bulunuyor. Üçüncü sırada ise LG G4 modelini görüyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde Nexus 6P modelinin fotoğraf ve videoda hangi alt kategorilerde kaç puan aldığını görebilirsiniz.

nexus-6p-kamerasi-dxomark

Söz konusu listde henüz Sony Xperia Z5 ve Apple iPhone 6s ailesinin olmadığını hatırlatalım. Her iki marka da yeni modellerinin kamerasında oldukça iddialı dolayısıyla bu liste önümüzdeki günlerde tekrar değişebilir. Ancak Nexus sevenlerin içine su serpecek bir haberimiz var. Liste ne şekilde değişirse değişsin, yeni Nexus 6P modeli önceki Nexus kameralarına göre oldukça büyük ilerleme kaydetmiş durumda. Merak edenler için DxOMark’ın en iyi kameraya sahip ilk 10 listesi şöyle;

1. Samsung Galaxy S6 Edge

2. Huawei Nexus 6P

3. LG G4

4. Samsung Galaxy Note 4

5. Moto X Style

6. Sony Xperia Z3+

7. Apple iPhone 6 Plus

8. Apple iPhone 6

9. Samsung Galaxy S5

10. Sony Xperia Z3

Google Play Music’in plânı da belli oldu